Duel om de bal tijdens SV Oosterend tegen Kaagvogels.
Duel om de bal tijdens SV Oosterend tegen Kaagvogels. Foto: Willem Sangers

Loon naar werken voor Oosterend

SV Oosterend maakte het zich tegen Kaagvogels zondag onnodig moeilijk. Maar pakte dankzij veel werklust in de slotfase toch de winst. Nadat Pupil van de week Milou Raymond in de rebound de openingsgoal had gemaakt, ging de wedstrijd los. De eerste minuten ging het gelijk op. SVO kreeg in het eerste half uur een paar kansen die Ben Daalder en Dylan Betsema hadden moeten omzetten in goals, maar scoren bleef uit. Na 22 min. was het uiteindelijk raak. SVO schoot op doel, maar de keeper hield stand. In de rebound was Ben Daalder trefzeker: 1-0. De scheidsrechter, die zich volgens SVO in de eerste helft voornamelijk bezig hield met het publiek en randzaken rond het voetbal, vond het na 45 minutenh nog niet genoeg. Na een verdedingsfout van SVO scoorde Kaagvogels na 52 minuten de aansluitingsgoal. Na de thee wist Oosterend geen grip te krijgen op de wedstrijd, er waren kansen van beide zijde en de keepers van beide teams hielen stand. Na 60 min boog SVO een voorzet om in een doelpunt, toen Jeroen Abma de bal met het hoofd in het doel wist te krijgen: 2-1. Er ging een zucht van opluchting door het publiek. Maar Kaagvogels had nog stuiptrekkingen en wist opnieuw het doel te vinden. Een geheel vrijstaande speler kon de bal in de 75e min in knikken. Het leek er op dat beide teams naar huis zouden gaan met een punt, maar Dylan Betsema bracht daar verandering in. Betsema was de gehele tweede helft onzichtbaar maar door een rush van Hessel Bos en de daaropvolgende voorzet vond Betsema de goal. 3-2 86e min. Kaagvogels was verslagen.