Afbeelding
Foto:

Prachtig weer bij zware 'wedstrijd'

Kruipend door de modder, zwoegend over hoge schotten, met een noodgang van een steile glijbaan in een waterbak terechtkomen of van een hoogte van drie zeecontainers (8 m.) in een brandweerkussen springen. De deelnemers aan de Beach Obstacle Run Texel (BORT) kregen het zwaar voor de kiezen. Gelukkig voor de 850 deelnemers kende het evenement niet eerder zulke prachtige weersomstandigheden.

De deelnemers konden traditiegetrouw kiezen voor de zes of twaalf kilometer, voor de jeugd van 8 tot 12 was er de kidsrun van 2,8 kilometer. Naast de dertig obstakels moesten de deelnemers ook nog het mulle zand en de steile duinopgangen trotseren. De combinatie van al deze factoren maakte het wederom een ware slijtageslag. In tegenstelling tot vergelijkbare evenementen aan de overkant gaat het er bij de BORT niet om wie als eerste over de finish is, sterker nog: er is geen tijdwaarneming. Het gaat om een overwinning op jezelf en saamhorigheid. Van dat laatste was ook dit jaar zeker weer sprake. Mensen die elkaar niet kenden, hielpen elkaar over de hindernissen. Onderweg ontstonden vriendschappen tussen deelnemers die een vergelijkbaar tempo hadden, het creƫerde een band. Tussen de bedrijven door kon er uitgerust worden bij de obstakels, de rijen waren namelijk aanzienlijk te noemen. Het plezier was er niet minder om. "Ik vond het helemaal geweldig, maar ik doe het nooit weer. Wat was het zwaar", lacht een deelneemster aan de zes kilometer.

"We zijn heel erg tevreden. Het enige dat vervelend was, dat een groep mensen bordjes had weggehaald en omgedraaid. Hierdoor dreigde de route onduidelijk te worden, we zijn daar heel druk mee geweest. Maar verder was het echt super", laat Morten Eschweiler weten. De BORT toonde zich wederom een uitdagend evenement met een mix van nieuwe obstakels en inmiddels vertrouwde elementen.

Foto's: Job Schepers, Jeroen van Hattum en Justin Sinner Pictures.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding