De Koog krijgt pak slaag, Texel'94 gaat onderuit in slotminuten

Het was een weekend om snel te vergeten voor Texel'94 en S.V. De Koog. De club uit Den Burg ging thuis in de laatste minuut met 0-1 onderuit tegen hekkensluiter SVW 27 uit Heerhugowaard, De Koog verloor in Winkel met maar liefst 7-2.

Het is een hard gelag voor Texel'94 dat zo goed aan zijn avontuur in de tweede klasse was begonnen. Na drie wedstrijden stond Texel'94 op een keurige vijfde plaats, terwijl de tegenstander na drie nederlagen stijf onderaan stond. Het wilde zondag niet vlotten, elftalbegeleider Rob van der Stap baalt flink. "Het was voor de hele vereniging een slecht weekend. Bij het eerste ging het spel op en neer, al waren de beste kansen voor SVW. Bij ons werd er getwijfeld met schieten en als er al geschoten werd, was het van afstand. In de aanval was de eindpass te vaak niet goed. Uiteindelijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar, maar krijgen we in blessuretijd het deksel op de neus. Ik had van tevoren andere verwachtingen, maar het is wat het is. Er is nog geen man overboord natuurlijk. Volgende week spelen we uit tegen Foresters 1. Nieuwe ronde, nieuwe kansen", vertelt hij.

De Koog

De Koog begon niet eens slecht, maar speelde bij rust al een verloren wedstrijd. Na 35 minuten viel de eerste goal voor Winkel dat tot dat moment weinig had gedaan met het hoge percentage balbezit. Maar daarna ging het snel en binnen no time stond het 3-0 voor de thuisploeg. Alex Daalder deed namens de Kogers nog wat terug met een 3-1 ruststand tot gevolg. Na de thee leek het spel van de eilanders nergens meer op. Er werd niet tot nauwelijks vrijgelopen en de lijn in het spel van de eerste helft leek compleet verdwenen. Veel werd de lange bal gehanteerd, die vervolgens makkelijk werd opgepikt door Winkel. De tegenstander uit West-Friesland wist met de ontstane ruimte wel raad en kon met snelle uitbraken nog eens 4 keer de bal binnen schieten. Wegens onduidelijke redenen konden de eilanders het strakke strijdplan van de eerste helft, helaas niet in de tweede helft doorzetten. Daalder zorgde nog voor de 7-2.