Afbeelding
Foto:

Kunst Texelaars op "Vormgevers in hout"

Het werk van de Texelse kunstenaars Piet de Bruin, Hendrien Landeweer en Stefan Düring is te zien op de expositie "Vormgevers in hout" op 21 en 22 oktober in Fort Vechten in Bunnik. Ze zijn hiervoor door de organisatie geselecteerd.

"Vormgeving in hout" in één van de grootste forten in Nederland is een groot evenement op het gebied van hout. Van meubel- tot instrumentmaker en beeldhouwers tot houtdraaiers. Aan deelname is een strenge ballotage verbonden. De beurs is beide dagen van 11:00 tot 17:00 uur.

Houtkunstenaar en vormgever Piet de Bruin (zie interview hierboven) kan veel van zijn werk laten zien. De organisatie heeft het complete buitenterras voor hem gereserveerd. Meer over zijn werk op de Facbookpagina TexelWoodart.

Ook Hendrien Landeweer, die beelden maakt van steen, hout en andere materialen, hoort tot de genodigde exposanten. Zij exposeert onder meer torso's en schelpen van hout, een portret van Beatrix. Ook werk met combinaties van materialen. Hout en zilvertin en 400 jaar oud latoenkoper uit een wrak in de Waddenzee en geëtst (met zuren bewerkt) en verbrand hout. Meer over haar op www.hendrieninbeeld.nl.

Stefan Düring laat zich bij het ontwerpen van houten stoelen inspireren door drie "muzes": schoonheid, constructie en comfort.