S.V. De Koog JO15-1G verder als JO17-1G

Het JO15 (jongeren onder 15) team van S.V. De Koog gaat verder als JO17-1G.

JO15 is sinds afgelopen seizoen actief. Het team begon met een minimum aan spelers, maar gedurende het seizoen kwamen er steeds meer spelers bij. Ook dit seizoen is het team als JO15 begonnen, waarbij voor een aantal spelers dispensatie aangevraagd moest worden bij de KNVB om nog met het team te mogen meevoetballen. Hierbij stuitte de teamleider, Isabella van Boven, op een probleem. Volgens het reglement van de KNVB mag een team over een beperkt aantal dispensatiespelers beschikken, en het JO15 team had teveel spelers waarvoor dispensatie aangevraagd moest worden.

De oplossing waarvoor is gekozen is dat het team verder gaat als JO17-1G, en zodoende wordt overgeplaatst naar een andere competitie. Het merendeel van de spelers valt dan binnen de leeftijdsgrens die aan JO17 wordt gesteld, en het aantal spelers dat met dispensatie kan voetballen valt binnen het door de KNVB gestelde maximum. Prettige bijkomstigheid is dat enkele jonge spelers, die nu bij het senioren-elftal 'De Koog 2' zijn ingeschreven en wegens het grote spelersaanbod bij het tweede elftal weinig speeltijd krijgen, aan de spelersgroep van het JO17 team kunnen worden toegevoegd.

"De teamleiding en het bestuur zijn blij dat er een passende oplossing is gevonden waarbij S.V. De Koog alle spelers binnen de vereniging actief kan houden. Deze verandering is uiteraard gecommuniceerd aan de spelers waarop tot nu toe positief is gereageerd", laat het bestuur van de Koger voetbalvereniging weten.