De viskraam stond maandagochtend op de Groeneplaats noodgedwongen op de doorbraak met de Elemert.
De viskraam stond maandagochtend op de Groeneplaats noodgedwongen op de doorbraak met de Elemert. Foto: Jeroen van Hattum

Viskraam één keer midden in doorgang Elemert

Nee, visboer Zeger de Graaf is niet blij dat hij met zijn viskraam pal in de doorgang tussen de Groeneplaats en de Elemert in het centrum van Den Burg staat. Het was maandagochtend echter even niet anders. De visspecialist was tegen acht uur op de Groeneplaats, maar kon toen als gevolg van de nieuwe indeling van de markt niet meer op zijn vaste plekje komen.

Het enige alternatief was tussen Eye Wish Opticiens en Moerbeek al werd daarmee wel de doorgang grotendeels versperd. "Maar daar is niemand gelukkig mee en ik vind het zelf ook niet leuk voor de twee zaken waar ik nu tussen sta."

Voor de bloemen- en plantenhandel Beentjes, die nu rond de houten lichtmasten stond, was de nieuwe situatie ook nog niet direct je-van-het. De vaste routing was eruit. René Beentjes zei er de komende weken maar het beste van te maken. Soortgelijke geluiden bij de bakkerszaak van Zijlstra die eveneens een nieuwe plek had. Alexander Visser van de kraam met dierbenodigdheden kon zich vinden in de nieuwe situatie. Hij was blij dat de auto alsnog bij de kraam kon blijven staan.