Strijdlustig spel Texel'94 beloond

Nadat Texel'94 vorige week Alkmaarsche Boys versloeg, verschalkten de Texelaars zondag koploper Kolping Boys. In Alkmaar won de ploeg van Marcel Ris met 0-2. Met zes punten uit drie wedstrijden staat de ploeg op een gedeelde vijfde plaats.

Een mooi resultaat voor deze nieuwkomer in de tweede klasse. Een uitslag waar het in de eerste helft overigens niet naar uitzag. De thuisploeg had een week eerder Zaanlandia verslagen en was met name bij het hanteren van de lange bal gevaarlijk. De twee snelle spitsen werden met gerichte passes de diepte ingestuurd en maakten het de Texelse verdediging lastig. Dreiging die tot twee keer toe onschadelijk werd gemaakt door de uitstekend keepende doelman Alexander Smit. Aanvallend kwam Texel'94 nog niet echt uit de verf. Voor de afronding gunden spelers zich wat teveel tijd. Sander de Haan kwam wél tot een gericht schot, dat door de doelman uit de rechter benedenhoek werd geplukt. Ook uit corners wisten de Texelaars weinig gevaar te stichten. Al met al stemde de 0-0 die met rust op het scorebord tot tevredenheid.

In de tweede helft tapte Texel'94 uit een ander vaatje. De ploeg legde vanaf de aftrap meer agressie in het spel, met als resultaat veel gewonnen duels om de bal. Inzet die na twintig minuten werd beloond met de eerste treffer. Sander de Haan werd de diepte ingestuurd, passeerde op snelheid de verdediging en schoot de bal door de benen van de doelman: 0-1.

Twee minuten later was het vanuit een vrijwel identieke situatie weer raak. Ditmaal was het Patrick Nieboer die in de diepte werd gelanceerd, op snelheid langs de achterhoede stoof en met een puntjertje in de hoek de tweede Texelse treffer aantekende. Er deden zich aan Texelse zijde meer kansen voor, maar die werden niet in doelpunten omgezet. Vrije trappen buiten de zestien meter werden te slap ingeschoten, voltreffers bleven uit. Kolping Boys kwam terug in de wedstrijd, de spitsen stichtten achterin herhaaldelijk gevaar, voor het doel speelden zich hachelijke momenten af. Maar de ploeg uit Alkmaar kwam niet tot scoren. Met als eindconclusie dat Texel'94 met meer strijdlust en grotere trefzekerheid de wedstrijd had gewonnen.

Kolping Boys raakte de koppositie kwijt aan Westfrisia en staat met zes punten en een net iets hoger doelsaldo op gelijke hoogte als Texel'94. De ploeg uit Den Burg ontvangt komende zondag SVW'27 uit Heerhugowaard op eigen veld. De ploeg bungelt met nul punten uit drie wedstrijden onderaan. Wat niet wil zeggen dat winst op de gasten een uitgemaakte zaak is. "Onderschat ze niet", waarschuwt elftalbegeleider Rob van der Stap.