G-team pakte eerste puntje dit seizoen

In en tegen Koedijk behaalde het G-team van Texel'94 zaterdag zijn eerste puntje van dit seizoen.

Texel'94 speelde ditmaal in een iets andere opstelling dan de eerdere wedstrijden. Peter Breuer keerde terug als keeper en de 65-jarige Sjef Boom speelde een puike partij als laatste man.

Met de wind in de rug startte Texel zeer sterk. Diverse aanvallen strandden bij de Koedijk keeper of verdwenen naast het doel. Toch kwam Texel'94 op voorsprong toen het een corner kreeg die Twan Weijers in 1 keer in het doel schoot. Niet veel later vergrootte Texel'94 de voorsprong. Jeffrey Kolk werd knap vrij gespeeld en met een harde schuiver wist hij de 0-2 op het scorebord te zetten. Lang kon Texel'94 niet van deze, voor hun, grote voorsprong genieten want nog voor rust wist Koedijk enigszins gelukkig terug te komen tot 1-2. Texel'94 en met name Twan Weijers kreeg nog enkele kansen om de voorsprong voor de wissel te vergroten maar wist dit niet om te zetten in doelpunten.

Na rust ontspon zich eerst een gelijkopgaande wedstrijd. Halverwege leek Texel de wedstrijd te beslissen toen de geheel vrijstaande Jeffrey Kolk op 2 meter van het doel werd aangespeeld maar hij wist met zijn zwakke rechterbeen de bal niet over de doellijn te krijgen. Even later viel rechterspits Ricardo van der Velden uit met een voetblessure. Texel'94 kwam nu vooral voorin kracht tekort en Koedijk nam daardoor steeds meer risico om de gelijkmaker te scoren. Eerst wist keeper Peter Breuer met enkele knappe reddingen de gelijkmaker te voorkomen maar toen na een handsbal de Koedijkspits alleen voor doel verscheen moest ook Breuer het hoofd buigen, 2-2 Dit werd dan ook de uitslag van een wedstrijd waarin er voor Texel'94 toch iets meer had ingezeten.

Zaterdag speelt het G-team tegen koploper Schagen. Een gelijkspel zou tegen deze sterke tegenstander al een hele prestatie zijn