Marktkooplieden maken beste van nieuwe indeling warenmarkt

"Laten we er maar het beste van maken". Dat was maandagochtend meerdere keren te horen bij de marktkooplieden op de Groeneplaats in Den Burg.

De warenmarkt kende gisteren voor het eerst een nieuwe indeling als gevolg van de archeologische graafwerkzaamheden. Een week geleden waren de marktkooplieden nog in alle staten, nadat ze van de gemeente onverwacht een nieuwe indeling hadden gekregen, nu waren de reacties veel gematigder.

De marktkooplieden moesten inschikken, maar besloten er maar het beste van te maken. Dissonant was de viskraam die noodgedwongen in de doorgang naar de Elemert tussen Moerbeek en Eye Wish Opticiens stond. Eigenaar De Graaf kon niet meer op zijn vaste plek komen, waardoor hij naar de doorgang moest uitwijken. Volgens de gemeente was dat eenmalig. Aan de hand van de ervaringen die gisteren werden opgedaan, wordt de nieuwe indeling volgens een woordvoerder "nog geoptimaliseerd".

In tegenstelling tot een week geleden mogen er toch auto's bij de marktkramen blijven staan. De gemeente had de marktkooplieden ruim een week geleden gevraagd de auto's elders op openbaar parkeerterrein neer te zetten, maar dat riep veel protest op omdat de auto veelal als opslag bij de kraam staat.

De gemeente verplaatste gisterochtend de archeologische graafwerkzaamheden op de Groeneplaats wat meer naar achteren, nadat er vanaf de markt opmerkingen over het geluid van de graafmachine waren gemaakt. Meer over de warenmarkt op pagina 9.