Nipt verlies voor SV Oosterend in Schoorl

S.V. Oosterend heeft de uitwedstrijd tegen Duinrand S. nipt verloren. In Schoorl ging het team van Jacob Mechielsen met 2-1 onderuit. Er werd zodoende geen vervolg gegeven aan de uitstekende overwinning van vorige week tegen MOC (4-2).

Afgereisd naar Schoorl om daar de uitwedstrijd te spelen tegen Duinrand met een volledig "fitte" selectie ging het anders dan gepland. Tijdens de Warming-up ging het al mis op het kunstgras van Duinrand. Dave Witte en Jeroen Abma raakten geblesseerd en moesten verstek laten gaan.

De wedstrijd begon al niet veel beter. Na een paar minuten ging Gaime Vlaming naar de grond. Duellerend om de bal raakte de voet van Vlaming de voet van de tegenstander, hij ging hinkend het veld uit. Hierdoor leek het al snel gebeurd met de wisselopties van Oosterend. Op zijn tandvlees ging Vlaming door met de wedstrijd, maar het ging niet van harte. Duinrand was dominanter en brutalen dan SVO en na 30 minuten was de 1-0 een feit.

Oosterend was slordig en onzorgvuldig met de eindpass. Dat leidde tot irritatie achterin waardoor communicatie uitbleef, wat resulteerde in de 43e min tot een kans voor Duinrand. De bal werd voorgegeven en kon vrij worden ingekopt door de aanvaller: 2-0. Na de thee ging het spel van Oosterend beter, Pieter Langeveld kwam erin voor Vlaming en er werd zuiverder gespeeld. Er werd goed gecoacht vanuit de achterste linie. Oosterend werd sterker en benutte de snelheid van Hessel Bos en Dylan Betsema. Bos kwam goed door en werd onderuitgehaald in de 60e minuut. De scheidsrechter gaf een penalty en Klaas Zuidewind twijfelde geen moment.

Hij nam een aanloop en scoorde voor Oosterend de aansluitingsgoal. Na de strafschop kreeg Oosterend meer balbezit en werd sterker. Er kwamen kansen voor het doel door acties van Martijn Drijver en Dylan Betsema. Ze kregen de bal niet over de doellijn bij de tegenstander. Barry Boerssen had in de 75-ste minuut de gelijkmaker op zijn voet, maar hij verzaakte. Uiteindelijk kreeg een speler van Duinrand een tweede gele kaart maar dat bracht geen redding meer voor de gasten. "De eindstand werd zodoende 2-1 voor Duinrand, maar door goed voetbal in de tweede helft had Oosterend een punt moeten pakken", stelt Jacob Mechielsen.