Basketballers De Marels waren tegen Novo Starts goed op dreef.
Basketballers De Marels waren tegen Novo Starts goed op dreef. Foto: Gerrit Verhoeven

De Marels boeken recordwinst

De Marels hebben hun eerste thuiswedstrijd met record aantal punten gewonnen. Het werd in de Koninghal 90-11 tegen Novo Starts uit Nieuwkoop. In het eerste kwart namen de Marels gelijk een enorme voorsprong. Veel onderscheppingen van Tijn Zeeman, Joshua Brouwer en Job Smit met snelle aanvallen van Sven de Jong en Mart Kikkert. Gerbrand de Wit was de langste en goed aanspeelbaar. Het resulteerde in een 35-2 voorsprong. Het tweede kwart ging rustiger aan, de passes werden slordiger. Toch werden er weer 18 punten gescoord. De verdediging van Job Smit, Sam Ekker en Mats Lüder met Gerbrand de Wit als sluitpost was sterk waardoor Novo Stars niet wist te scoren. Na de rust werd de wedstrijd prima op waarde gefloten door Jaap de Wijk en Eric Venneker. Daardoor moesten Sam Ekker, Job Smit en Joshua Brouwer wel wat persoonlijke fouten incasseren. In het derde kwart werden de meeste punten behendig gescoord door Sven de Jong. Het derde kwart eindigde in 22-5. Het vierde kwart werd te geforceerd gespeeld in de aanval. Daardoor gingen aanvallen verloren. Novo Stars hield de bal beter in het team en scoorde twee keer. Mart Kikkert zette in de laatste minuut de hoogste eindscore van de Marels U14 ooit op het bord: 90 punten. Scores: Mart Kikkert 21, Sven de Jong 20, Gerbrand de Wit 17, Job Smit 10, Sam Ekker 8, Tijn Zeeman en Mats Lüder 6 en Joshua Brouwer 2