Verzwakt ZDH verliest kansloos

Een verzwakt ZDH heeft in eigen huis een pak slaag gekregen van Winkel, in Den Hoorn werd het maar liefst 0-6.

Door blessures, vakantie en werk miste ZDH zeven spelers. Gelukkig heeft ZDH de beschikking over nog twee elftallen én een paar clubmensen die last minute willen inspringen. Het was echter niet genoeg om het sterke Winkel partij te bieden. De 6-0 nederlaag was dan ook alles behalve onverdiend.

Na twee wedstrijden was de ziekenboeg aangevuld met Barry van der El (gekneusde voet). Ook Timo Westdorp en Kevin Huisman waren nog niet fit. Daarnaast waren Tom Bijl (betrokken bij alle vier de ZDH-goals dit seizoen) en Luke van Melis afwezig. Stephan Witte, die normaal in het tweede elftal van ZDH voetbalt, verving Van der El als voorstopper, Theus Bakker startte als linkshalf, waardoor Mike de Bruijn doorschoof naar de spits.

Net als de vorige wedstrijden wilde ZDH compact voetballen en er snel proberen uit te komen. Al snel werd duidelijk dat Winkel een maatje te groot was deze middag. De gasten waren meteen gevaarlijk en keeper Daniël Bakker moest meteen aan de bak. Vervelend was dat Gijs de Graaf na een kwartier al een tik op zijn hamstring kreeg. Hij probeerde het nog even, maar moest toch worden vervangen door Tom Woestenberg. Het was inmiddels al 0-1 voor Winkel geworden. Een paar minuten later redde Bakker op een inzet in de korte hoek, maar hij was kansloos op de rebound van dichtbij. Op slag van rust liet linksbuiten Jeroen Smit rechtsback Kees Lap zijn hielen zien en kon spits Rick Fijnheer bij de tweede paal zijn hattrick complementeren: 0-3.

Coach Marcel Boone sprak zijn ploeg in de rust moed in om feller in de duels te zijn, zorgen voor meer beweging in balbezit en vooral zorgvuldiger te zijn in de passing. Arjen Lap, die in mei 2011 voor het laatst in ZDH 1 had gespeeld, had na de thee Witte vervangen in de achterhoede. Hij deed dit zeker niet onverdienstelijk. Het is eerste kwartier kwamen de Hoornders ongeschonden door, maar een vierde goal kon niet uitblijven. Die viel ook na iets meer dan uur spelen. Uit een corner scoorde Winkel met nog een kwart wedstrijd te gaan 0-5. Vervolgens ontstond er iets meer ruimte voor ZDH om te voetballen. Het lukte niet om het vijandige doel onder vuur te nemen. Wel had Eddie Kalis zijn debuut gemaakt voor ZDH. Hij verving Bakker het laatste half uur. In de laatste seconde scoorde Jim Berndt zijn 100ste goal voor Winkel en bracht daarmee de 0-6 eindstand op het scorebord.

Volgende week hoopt Boone weer te beschikken over een sterkere selectie en moeten de Zwaluwen punten pakken bij Flevo in Middenmeer.