Wat ik zeggen wou

Over de top

Het was maar goed dat ik het stukje in de TC las over het Texels manifest van TOP, zodat ik te weten kwam dat onze ondernemers op de plaats van het Skatepark graag een beveiligde fietsenstalling willen hebben! Ik dacht, is TOP nu helemaal belatafeld, om doodleuk een speelplek van onze jeugd te willen afpakken ten bate van de toerist? Terwijl aan de overkant van de Emmalaan de gemeente zich het hoofd breekt over het welbevinden van diezelfde jeugd. Echt, elke keer als ik langs het Skatepark fiets en zie hoe kinderen en tieners er heen en weer rollen, word ik weer blij. Al twintig jaar!

Er zal op de ijsbaan toch wel een extra hoek overschieten? Nee, ik ben niet tegen parkeren op de ijsbaan, althans niet in het toeristenseizoen. Met een beetje geluk vriest hij met een hardere bodem dan s 'winters nog eens een keer goed dicht. Zoals het nu is, kun je het al geen ijsbaan meer noemen.

Maar nog even over vrij toegankelijke buitensport: ik zou juist méér van die plekken willen zien! Liefst met weer- en windbestendige fitnessapparaten, die zijn goed voor iedereen én voor alle leeftijden. In Amerika zagen we zulke apparaten gewoon in een plantsoentje staan, waarop toevallig net de senioren uit de buurt hun nodige beweging maakten! Superleuk.

Carla Schrama