Het Artex Kamerkoor in het Hoornder kerkje.
Het Artex Kamerkoor in het Hoornder kerkje. Foto: Jeroen van Hattum

Harmonieus optreden Kamerkoor

Het was even wennen voor de bezoekers van het concert 'Made in the USA' dat het Artex Kamerkoor zondagmiddag in het Hoornder kerkje verzorgde.

Het koor had het muziekstuk 4'33" van John Cage in het repertoire opgenomen en dat is bewust 4 minuten en 33 seconden stilte waarbij een pianist achter de piano zit, maar geen toets aanraakt. De componist maakte het nummer in 1952 om duidelijk te maken dat er altijd wel geluid is. Zo ook zondag in het Hoornder kerkje, al moesten sommigen hun best doen om vijf minuten lang niet te hoesten of te schuifelen op de stoel.

Voor de rest bestond het optreden uit liederen van Amerikaanse componisten die - al dan niet beleid door piano - harmonieus, vloeiend en met gevoel werden gezongen. De kerk was goeddeels gevuld en de bezoekers hadden een aangename muzikale middag.

Het Kamerkoor bestond uit Jeannet van Abs, Hanneke Bakker, Marijke Bakker, Marianne Dapper, Anneke Dekker, Ellen Groot, Anja Klein Lenderink, Anna Sikkers, Hilly Tielemans, Janneke Zijm, Lenie Bremer, Annemarieke de Vries, Marjan Dekker, Hannie Oskam, Meta van der Wal, Rozemarijn Veldhuis, Caroline Wegkamp, Peter Bakker, Mark Fonds, Jord Kuiken, Wim Luiken, Jeroen Nauta, Ben Bakker, Popke van Bruggen, Lucien Dusée, Jan ter Haar, Klaas Modder en Arthur Oosterbaan. Het koor werd gedirigeerd door Ellen Verburgt. Karin van Buijtene zorgde voor de begeleiding op de piano.