Harry Schrama won beide partijen met eengemiddelde van 1,25
Harry Schrama won beide partijen met eengemiddelde van 1,25 Foto: Biljarten op Texel

Biljarters De Waal aan kop

De Eilandcompetitie biljarten voor teams is van start gegaan en meteen zijn er forse scores neergezet. De Waal pakte de koppositie met een 12-0 overwinning op Klif 23. De Burcht en Bijenkorf 1 delen de tweede plaats door hun winst van 10-2 op Brandweerploeg 5 en Bijenkorf 2.

De toon was snel gezet in de strijd tussen de Waal en Klif 23. Gerard Appelman speelde met een moyenne van 3,41 en trok na een stevige achterstand twee keer aan het langste eind tegen Cor Huisman, die zich met 2,61 knap verweerde. Gijs Berger pakte de volle winst tegen Martijn Former en speelde in de eerste partij met een moyenne van 4,00 zijn zestig caramboles bij elkaar. Henk de Ruyter deed er alles aan de eer voor de Hoornders te redden en kwam slechts één carambole tekort tegen Paul van Sambeek. Daarmee was de 12-0 overwinning vor de Waalders een feit.

Bijenkorf 1 moest het zonder kopman Dirk Leegwater doen tegen Bijenkorf 2. In de Strender derby waren Richard Daalder, Henk van Sambeek en Arnold Wesselman goed op dreef. Alleen Roel Riegman wist zijn tweede partij tegen van Sambeek te winnen met een moyenne van 1,67, waardoor de uitslag met 10-2 in het voordeel uitviel van Bijenkorf 1. In café de Kuip vond het onderling treffen plaats van de twee aldaar gevestigde teams. De punten werden gedeeld tussen de goed spelende Eelco Buijs en Daniel van Vreden, die zijn tweede partij uitmaakte met een moyenne van 2,40. Jan van Beek kwam in zijn tweede partij maar 1 carambole tekort tegen Ton Methorst en Mathias Stolle moest twee keer zijn meerdere erkennen in Kees Mets jr. Daarmee sleepte het team van Ton Methorst een 8-4 overwinning binnen voor de Kuip 1.

In de Witte Burcht, de thuisbasis van DVO, leken twee nieuwelingen tegen elkaar te strijden. De Burcht (was DVO1) en Brandweerploeg 5 (was DVO2) veranderden hun naam, waardoor de teams beter herkenbaar zijn. Paulus Eelman kwam tegen Frans Bik maar 6 caramboles tekort, toen Bik na een flistende start van 81 caramboles uit 8 beurten helemaal stil viel en nog maar net op tijd in de 25ste beurt zijn 120 caramboles bij elkaar kon spelen. Harm de Vries had de nodige pech en deelde de punten met Theo Kemper, die een moyenne van 1,09 noteerde. Harry Schrama pakte met 1,25 de volle winst tegen Bert Barthorst en stelde de winst met 10-2 veilig voor het team van de Burcht. Het team van de Zwaan moet zijn wedstrijd tegen de Jutter nog inhalen en MBC 2 had een vrije ronde, doordat MBC 1 genoodzaakt was zich uit de competitie terug te trekken.