Toegankelijkheid

gebied PH-zanddijk

Het nieuwe natuurgebied dat vanaf 2018 bij de PH-zanddijk ontstaat, is straks toegankelijk via een nieuw fietspad over de dijk en door de duinen.

Ook komt er een wandelpad met een uitzichtpunt in de duinen ter hoogte van Ceres. Dat laat het hoogheemraadschap weten in antwoord op vragen welke vormen van recreatie er straks in het nieuwe gebied mogelijk blijven. In persberichten van het hoogheemraadschap over de zanddijk werd geregeld gesproken over 'recreƫren', terwijl het strandje van Ceres - voor een hoop Texelaars een plek om te recreƫren - bij de werkzaamheden juist gaat verdwijnen.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt een speciaal uitzichtpunt aangelegd zodat publiek de uitvoering veilig kan bekijken. Volgens Hollands Noorderkwartier is het plan van de aannemer door een externe begeleidingscommissie voor de ruimtelijke kwaliteit verder beoordeeld als "een plan met een hoge belevingswaarde". Dit wordt op donderdag 12 oktober nader toegelicht tijdens een informatiebijeenkomst in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild.