Joanne Shaw Taylor en Eric Gales, te zien en te horen op Texelblues Anniversary.
Joanne Shaw Taylor en Eric Gales, te zien en te horen op Texelblues Anniversary. Foto: Texel Blues

Grootheden op gitaar

Niemand minder dan Eric Gales (USA) met als special guest Joanne Shaw Taylor zijn zondagmiddag 15 oktober de afsluiter van het Texelblues Anniversary Concert in een grote tent op de ijsbaan. De TX Allstars openen de concertmiddag om 13:30 uur.

Een jubileumconcert ter ere van de 30ste editie van Texelblues. De organisatie heeft haar uiterste beste gedaan om alle Texelblues-fans te verrassen met een prachtige line-up. Bekende nationale en internationale blues acts geven deze jubileumeditie een feestelijk tintje.

TX Allstars

De Texelse bluesband TX Allstars, speciaal opgericht voor deze editie, bestaat uit Edwin "Blues" Bakker op slag/slidegitaar, Reinier Heutink op sologitaar, Ger Scheeve op mondharp, Hans Vlaming op drums, Peter Bakker op bas en Jan Sieme Dros op piano/orgel. De zang wordt verzorgd door Nel Bruin, Martijn Dros en Cor "Fishman'' Trap.

Na dit Texelse optreden betreedt de Ian Siegel Band uit de UK het podium. Ian tourt dit jaar al 25 jaar over de hele wereld, een mooi moment om juist hem uit te nodigen op het jubileum van Texelblues om dit samen te vieren.

Eamonn McCormack

Vriend van het festival, Eamonn McCormack, heeft voor de 30ste editie van Texelblues de Gary Moore ritmesectie meegenomen. Jonathan Noyce (Jethro Tull/Gary Moore band) op bass en Darrin Mooney (Primal Scream/Gary Moore band) op drums.

De uitsmijter van de zondagmiddag is Eric Gales (USA) met als special guest niemand minder dan Joanne Shaw Taylor. Eric Gales speelt met een ijzersterke bezetting. Op bas namelijk niemand minder dan Cody Wright, hij wordt gezien als een van de beste basgitaristen in de blues scene.

Een weekend om nooit te vergeten en een waardige jubileum editie van Texelblues", vertellen Fred Winkel en Geert Bosscha van de organisatie. Dit extra concert biedt ruimte aan 1.500 blues liefhebbers. ´Zorg dat je erbij bent want dit is een unieke en eenmalige Texelblues ervaring.´

Young Texelblues Challenge

Zaterdagmiddag 14 oktober wordt het ook een feestje. Op vier locaties spelen jonge bluesartiesten en -bands. Zij "strijden" om de Young Texelblues Award. Een van deze bands zal dan worden uitgenodigd voor de 31ste editie van Texelblues. Zo spelen er: Meryn Bevelander Band (Stayokay) is een driemans blues rockformatie uit Nijmegen rond de jonge gitarist Meryn Bevelander. The Firts Lady (Café de Slock) bestaat uit vier jonge, talentvolle muzikanten. Bruisend van jeugdige energie. Maar met een ouderwetse passie voor de blues.

Een must

Tom Veltien Band (Café de Zwaan) neemt zijn gehoor mee naar de wereld van de blues rock, Texas blues, Chicago Blues, symfonische blues rock, swing Blues en Slow Blues. Maar dan wel in een modern jasje. Dave Warmerdam Band (Café Mans) bewijst dat de blues nog wel degelijk leeft onder de jeugd. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.