Denise Betsema afgelopen weekend in actie.
Denise Betsema afgelopen weekend in actie. Patricia Cristens/PC Photography/Facebook Denise Betsema

Elfde in sterk deelnemersveld

Met een negende en een elfde plaats heeft Denise Betsema uit Den Burg afgelopen weekend goede zaken gedaan in het veldrijden.

Met name de elfde plaats op de Superprestige in Gieten op zondag was een knappe prestatie. Daar verscheen een deelnemersveld met ruim zestig veldrijders onder wie wereldkampioenen Annemiek van Vleuten, Sanne Cant en Annemarie Worst aan de start. Denise stond op een ongunstige startrij, maar wist zich met een inhaalrace naar voren te rijden. "Na de eerste ronde stond ik 22ste en uiteindelijk had ik de elfde plaats. Daar ben ik heel tevreden mee."

Met de negende plaats in het Belgische Neerpelt was ze eveneens tevreden. Dat was een wedstrijd in de C2-categorie, de wedstrijd in Gieten was in de C1-categorie. Dat betekende een iets minder sterk deelnemersveld dan in Gieten, maar wel alsnog een veld vol toppers.

Het ging er Denise afgelopen weekend vooral om om UCI-punten te pakken om bij volgende wedstrijden in het veldrijden een betere startpositie te krijgen. Het oog is ook gericht op wereldwedstrijden, al worden daarvoor over het algemeen veldrijders uit de top acht geselecteerd. Door nog een aantal goede prestaties neer te zetten, hoopt de Texelse eveneens in aanmerking te komen.