Studenten van de TU Delft rond één van de bakken bij het Zeewiercentrum van het NIOZ.
Studenten van de TU Delft rond één van de bakken bij het Zeewiercentrum van het NIOZ. Foto: TU Delft

Studenten TU presenteren atlas

Studenten van de TU in Eindhoven presenteren zaterdag 14 oktober om 12:00 uur bij Nauta Boek de Texel Flows Atlas met daarin de resultaten van onderzoek naar stromen en kringlopen op het eiland.

In 2015 heeft een groep van 19 studenten in het kader van een afstudeerproject binnen de masteropleiding Architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven een jaar lang onderzoek gedaan naar de stromen en kringlopen van het eiland Texel. Dit als vervolg op het Planet Texel-project. De resultaten van het onderzoek zijn nu gebundeld in een atlas, die destijds onder andere gepresenteerd is tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Vanwege de vele positieve reacties op het onderzoek en de atlas is er in 2016 het idee ontstaan om het boek te publiceren om zo de resultaten van het onderzoek met een breder publiek te kunnen delen. Een crowdfunding campagne, samen met financiële steun van gemeente Texel, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Stichting WaLTER, TESO, het Texelfonds en het NIOZ, hebben er voor gezorgd dat het boek kon worden gedrukt.

Momenteel ligt het bij de drukker en zal over twee weken worden opgeleverd. Omdat de oplage klein is (200 stuks) zal het boek niet via een uitgever verspreid worden. Toch willen de studenten geïnteresseerde Texelaars een kans geven om het boek te bekijken. De studenten geven 's middags een kleine presentatie over het onderzoek en geven de hele middag uitleg over hun onderzoek.