Tevoko dames starten uitstekend

De Texelse dames hebben inmiddels twee wedstrijden in het nieuwe seizoen gespeeld.

De selectie bestaat dit jaar uit acht speelsters: Ivet Former, Joannie van Elk, Liedeke IJdens, Nienke Witte, Anne Sikma, Britte Stuut, Monique Leijstra en Connie Joling. Nieuwkomer in de selectie is Britte Stuut, zij speelde afgelopen seizoen in Meisjes C1 en is nog maar 14 jaar oud, maar dat ze talentvol is blijkt wel uit het feit dat ze geselecteerd is door het Regionale Talenten Centrum in Alkmaar. Naast haar trainingen op Texel traint ze nog twee maal in de week in Alkmaar. Andere nieuwkomer is Monique Leijstra, zij is terug van weg geweest. Na een paar jaar te zijn gestopt heeft ze vorig seizoen af en toe ingevallen en dat rook naar meer vandaar dat ze dit jaar een vaste kracht is geworden.

De eerste wedstrijd vond plaats in Warmenhuizen tegen het gepromoveerde Dinto 4. Met zes dames reisden de dames af, omdat Britte Stuut geblesseerd is geraakt tijdens de training en Liedeke IJdens nog herstellende is van haar bevalling. Ondanks de magere selectie werd er zeer eenvoudig met 0-4 gewonnen.

Afgelopen zaterdag moest de eerste thuiswedstrijd gespeeld worden. Tegenstander De Boemel uit Tuitjehorn, vorig jaar nog op een verdienstelijke derde plaats geƫindigd in de 1e klasse, kwam op bezoek. Tevoko had wederom een smalle selectie van zes dames, waar De Boemel met tien dames van start ging. Meteen vanaf het begin was het een gelijk opgaande wedstrijd, over en weer werden en mooie punten gespeeld, het was Tevoko wat aan het einde van de set een voorsprong nam en deze niet meer uit handen gaf. De eerste set ging met 25-20 naar Tevoko.

De tweede set was identiek aan de eerste set. Tevoko nam een voorsprong doordat de pass zeer goed lag en spelverdeelster Connie Joling alle aanvallers goed kon aanspelen. Mooie punten werden gescoord door Anne Sikma en Ivet Former. Helaas kwam bij een stand van 20-15 de klad er in. De Boemel serveerde moeilijk en Tevoko kon hier niet wat van maken. De Boemel scoorde 6 punten op rij en zo keek Tevoko tegen een achterstand aan. De Boemel was in deze 2e set net iets sterker en slimmer en won de 2e set met 23-25.

Zowel in de derde en vierde set waren de teams aan elkaar gewaagd. Over en weer werd er goed gevolleybald, lange ralleys zorgden ervoor dat het ook nog eens spannend werd voor het publiek. Met een goed serverende Anne Sikma en knappe verdedigingsacties van Joannie van Elk en Monique Leijstra werden diverse punten binnengehaald. Beide sets werden gewonnen door Tevoko (25-20 en 25-21). Met deze 3-1 overwinning voor Tevoko staan de dames na twee wedstrijden op een tweede plaats.