Texel'94 wint met ruime cijfers

Texel'94 heeft de eerste overwinning in de tweede klasse op zak. Zondag werd op het kunstgras in Den Burg met 3-0 gewonnen van Alkmaarsche Boys. Ondanks de ruime cijfers was het een gelijkopgaande wedstrijd.

Het was een open wedstrijd, waarbij beide partijen de nodige kansen kregen. "Eigenlijk was het hetzelfde als vorige week toen we verloren van Zaanlandia. Ook toen kregen we kansen, maar maakten we ze niet af. Dit keer gelukkig wel", vertelt elftalbegeleider Rob van der Stap. Toch liet Texel'94 ook dit keer een aantal goede kansen onbenut. Een schot van Lesley Koning ging net over en Patrick Nieboer stuitte op de keeper, het was wachten op de 1-0. Die viel uiteindelijk in de dertigste minuut. Na een prachtige aanval bracht nieuwkomer Remco Boogaard Jurijan Röpke in stelling die de keeper verschalkte met een stift. "We hadden al eerder moeten scoren, maar hadden ook op achterstand kunnen staan. Want ook zij kwamen er een aantal keren link uit. Maar de 1-0 ruststand was niet onverdiend", stelt Van der Stap.

Na rust ging Texel'94 met een piepjonge voorhoede op zoek naar de beslissende goal. Het doelpunt kwam er na 75 minuten. Yorgo Helleman gooide de wedstrijd na een prachtige actie op slot. Het verzet van de gasten leek gebroken, maar ook de 3-0 bleef uit. Kansen waren onder andere niet besteed aan Lesley Koning die zodoende niet op het scorebord verscheen. Het slotakkoord was toch voor de thuisploeg. Vlak voor tijd ging Patrick Nieboer alleen op de keeper af. Hij liet de buitenkans niet onbenut.

"We hebben goed gevoetbald. Als we dit niveau het hele seizoen volhouden, ben ik ervan overtuigd dat we er in blijven. Het is bovendien een ploeg met karakter die ook op strijdlust punten kunnen pakken. Maar vandaag was het voetbal gewoon echt goed. Ik ben hartstikke tevreden", besluit Rob van der Stap.