SVO begint met thuiswinst

SV Oosterend is het seizoen sterk begonnen. Op eigen veld werd MOC uit Midwoud zondag met 4-2 verslagen. Oosterend maakte het zichzelf moeilijk, maar was op tijd weer bij de les om de eerste drie punten binnen te slepen.

Na het doelpunt van Fleur Zoetenlief, pupil vd week, ging het los, de eerste minuten klapte Oosterend erop. MOC deed hetzelfde en kwamen gelijk kansen voor beide teams, maar een doelpunt bleef uit. Door een onoplettendheid achterin kwamen de gasten na veertien minuten op voorsprong. Dat was een tegenvaller voor de thuisploeg, want daar was meteen een omslag in het spel van Oosterend. Er werd niet meer opgebouwd, en de rust was weg. De resterende minuten van de eerste helft gaf Oosterend de bal weg door lange ballen naar voren te spelen die makkelijk werden onderschept door MOC en het leek wel prijsschieten voor MOC, doelpunten bleven uit. Na de thee, en een wissel Dylan Betsema voor Hessel Bos, begon Oosterend met frisse moed aan de tweede helft. Dat was meteen te zien na de pauze, Oosterend begon te combineren en kreeg kansen om voor het doel te komen. Rond de zestigste minuut wist Abma een goede vooraf opgezette aanval om te buigen in een schot op het doel. De keeper was kansloos: 1-1. Vanaf dat moment begon het te lopen voor Oosterend, maar er was ook hulp van de arbitrage. Één van de betere spelers van MOC had al geel op zak en maakte een overtreding op Gaime Vlaming en dat kostte hem de wedstrijd. Oosterend werd brutaler en Dylan Betsema en Martijn Drijver leidden het offensief. Kort na de rode kaart wist Drijver naar binnen te snijden en uit te halen en wist het doelnet te raken: 2-1. Kort daarna wis Drijver opnieuw de achterlijn de halen, aarzelde geen moment en wist de bal voor te geven. Betsema nam de bal in één keer uit de lucht en de keeper had geen antwoord: 3-1. De wedstrijd leek gespeeld maar MOC bleef gevaarlijk. Oosterend moest bij de les blijven en vergat dat op bepaalde momenten waardoor er onnodige overtredingen werden gemaakt om de bal uit het doelgebied te houden. Tien minuten voor tijd floot de scheidsrechter voor een overtreding in het strafschopgebied en legde de bal op de stip. Pieter Duinker was dichtbij, maar wist de penalty niet te stoppen: 3-2. Oosterend maakte het zichzelf onnodig moeilijk, door opnieuw slordig spel en lange ballen naar voren. Maar in de eindfase herpakte de thuisploeg zich en kreeg kans na kans maar verzaakte om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk bracht Ruud Hof verlossing door na een mislukte omhaal toch de bal zo te raken dat de keeper kansloos was 4-2.