Marels winnen dik in Amsterdam

Ook de tweede wedstrijd van de Marels in Amsterdam werd zaterdag dik gewonnen. Tegen Blue Stars uit IJburg werd het 12-79.

Vanaf het eerste kwart werd het al meteen duidelijk dat het voor de Marels een makkelijke wedstrijd werd. Iedere minuut werd er gescoord uit m.n. balonderscheppingen en snelle aanvallen. Blue Stars kwamen daardoor nauwelijks bij de basket en scoorde slechts één keer. In het tweede kwart deed de Marels er nog een schepje bovenop. Zo stond het al 4-44 bij rust. Sven de Jong, Sam Ekker en Mart Kikkert scoorde m.n. uit de fast breaks (balonderschepping en snelle aanval). Gerbrand de Wit had door zijn lengte overwicht in de bucket. Er werd ook goed over gespeeld. Daardoor wisten alle spelers al voor rust te scoren. In het derde en vierde kwart werd veel door gewisseld. De concentratie werd iets minder maar beide kwarten werden met groot verschil gewonnen 4-17. Door het plaatsen van blokjes op de verdediger van Joshua Brouwer wist hij met z'n snelle dribbel drie keer achter elkaar te scoren.

Scores: Sven de Jong 20, Gerbrand de Wit 19, Mart Kikkert 10, Sam Ekker 10, Joshua Brouwer 7, Job Smit 6, Tijn Zeeman 4 en Mats Lüder 2.