ZDH geeft winst uit handen

De Zwaluwen leken zondag halverwege op weg naar een tweede zege, maar met de wind tegen bleek Wieringerwaard net te sterk. De knappe 2-0 voorsprong werd uit handen gegeven.

Ten opzichte van vorige week, toen er verrassend werd gewonnen van Geel Zwart'30, ontbraken Kevin Huisman en Timo Westdorp door blessures. Ook Luke van Melis was niet van de partij. Zijn positie vlak voor de verdediging werd ingenomen door routinier Mike de Bruijn, waardoor Tim Arends vanaf links ging spelen. Willem Rommets en Jurn Goënga complementeerden het middenveld.

Net als de succesvolle openingswedstrijd koos ZDH er voor om de linies gesloten te houden en te loeren op een kansje. Een paar keer kwam Wieringerwaard er bijna doorheen, maar ZDH verdedigde attent. Na ruim een kwartier speelde aanvoerder Lars Boogaard een lange bal op spits Tom Bijl, die de bal net kon doorkoppen. Als een duveltje uit een doosje dook Arends daarop en tikte de bal fraai over de doelman in het net 0-1. Nog geen vijf minuten later onderschepte De Bruijn de bal en met een steekpass stuurde hij Rommets weg. Zijn voorzet werd door Bijl niet goed geraakt, maar andermaal stond Arends op de goede plek om de bal over de lijn te tikken: 0-2.

Aan de andere kant moest Daniël Bakker met zijn voet redding brengen toen er plotseling een aanvaller op dook en moest Barry van der El de pijn verbijten na een harde tackle. Vlak voor rust vond Lars Boogaard met een vrije trap Gijs de Graaf in het strafschopgebied. Zijn aanname was perfect, zijn afronding helaas niet. De 3-0 was wellicht genoeg geweest om deze wedstrijd te winnen.

Na rust had ZDH het meteen erg moeilijk. Wieringerwaard zocht vol de aanval en de Zwaluwen hadden moeite om de bal weg te werken. De harde tegenwind hielp daarbij niet. Al snel viel de aansluitingstreffer. Bij een indraaiende vrije trap kon de bal bij de tweede paal worden binnengewerkt: 1-2. Het lukte ZDH niet om de wedstrijd dood te maken en halverwege de tweede helft viel de onvermijdelijke gelijkmaker. Uit een snelle counter vond de linksbuiten de spits en die tikte de bal in de uiterste hoek: 2-2. Vervolgens moesten Rommets en Goënga met blessures naar de kant en kwamen Kenny Witte en Theus Bakker in het veld. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 3-2. Een lange haal naar voren viel precies goed en met boogbal werd Bakker geklopt. In de slotfase probeerde ZDH nog de gelijkmaker te forceren, maar ondanks de nodige druk en goede bedoelingen lukte dat helaas niet meer.

ZDH staat na tweede wedstrijd op de vijfde plek en volgende week komt Winkel op bezoek in Den Hoorn.