De Koog moeizaam langs Flevo

In de uitwedstrijd tegen Flevo heeft het elftal van Mario van der Hert wederom goede zaken gedaan. In Middenmeer won SV De Koog met 1-2 en heeft hierdoor de volle winst na twee wedstrijden.

Op het stroperige veld aan de A7 was het voor beide partijen lastig voetballen. De Koog kwam in de achtste minuut al op voorsprong. Cor Bijpost rekende in de korte hoek koelbloedig af met de doelman: 0-1. Flevo kwam na twintig minuten spelen op 1-1. Een bal op een speler die drie meter buitenspel stond, werd binnen getikt. Tot grote ergernis van het Koger kamp rekende de vrouwelijke arbiter het doelpunt goed. Het spel ging het laatste deel van de eerste helft op en neer, maar tot echt grote kansen leidde dat nauwelijks. Na de thee was het De Koog dat op zoek ging naar de overwinning. Ondanks wat kleine uitbraken van de thuisploeg, kreeg het een aantal serieuze kansen om op voorsprong te komen.
Myron Helleman was in de zestigste minuut heel dichtbij een treffer, maar kon de voorzet van Marlon Zijm niet binnen schuiven. Marlon Zijn kreeg omstreeks de 71e minuut een kans, maar zijn inzet werd niet vol geraakt waardoor de keeper redding kon brengen. De voor Zijm ingekomen Alex Daalder zorgde voor een frisse impuls en plots werd daar uit gescoord. Het was wederom Cor Bijpost die het net wist te vinden. Na een goede aanname en het vervolgens klaarleggen van Alex Daalder, haalde Bijpost verwoestend uit in de korte hoek: 1-2. Flevo probeerde nog de aansluiting te vinden maar dat hield De Koog professioneel af. Eindstand 1-2.
"Het was moeizaam voetballen vandaag. Van een leien dakje ging het zeker niet, maar qua kansen waren we wel de betere ploeg denk ik. Van onderschatting was zeker geen sprake, maar we konden maar moeilijk onze draai vinden. Desalniettemin ben ik uiteraard blij met deze winstpartij. Als we volgende week tegen Succes winnen, gooi ik er een fust bier tegen aan", stelt Mario van der Hert.