Afbeelding
Foto:

Klif Art toont werk Heyboer en Wolkers

In Galerie Klif ART in Den Hoorn is tot en met 22 oktober een collectie grote etsen van Anton Heyboer te zien aangevuld met tekeningen van zijn hand. Van Jan Wolkers worden zeefdrukken geƫxposeerd.

In eigenzinnige etsen die opgebouwd zijn met zijn speciale figuren en vaak aangevuld met filosofische teksten, komt Heyboers meesterschap als etser naar voren. Bijzonder is het drieluik: de vrije ziel, ieder groot 108 x 78 cm. Heyboer heeft vanaf 1954 zijn visie op zijn leven vertaald in eigen symbolen waar hij ook een boek over geschreven heeft.

Jan Wolkers heeft aan de academie een opleiding tot beeldhouwer gevolgd en is later begonnen met het schrijven van boeken. Nog weer later volgende zijn kleurige schilderijen met sneeuwvlokken. Voor het bekostigen van de aanschaf en plaatsing van een aantal beelden heeft Wolkers zeefdrukken gemaakt. Daarnaast heeft hij ideƫle uitgaven gemaakt zoals voor het Waddenfonds.

Van Wouter Weerman zijn nieuwe landschappen en van Blok van der Velden olieverven en ander werk te zien. Daarnaast bronzen, het keramiek, Murano glas en de Afrikaanse kunst. Galerie Klif ART is open van donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur.