De Adviesraad Sociaal Domein presenteert zichzelf.
De Adviesraad Sociaal Domein presenteert zichzelf. Foto: Gerard Timmerman

Adviesraad Sociaal Domein treedt uit de schaduw

Achter de schermen gebeurt veel. Zo wordt het college van b en w over zaken aangaande het sociaal domein (WMO, participatiewetgeving, Jeugd, zorg) geadviseerd door de Adviesraad Sociaal Domein. Deze onafhankelijke adviesraad houdt zich niet bezig met individuele gevallen, maar met het beleid in het algemeen. Ook heeft de raad een signalerende functie. De leden vergaderen één keer in de maand en gaan op werkbezoek bij Texelse instanties op het gebied van het sociaal domein.

"Het is een van de manieren om feeling te houden met wat zich afspeelt op Texel en om signalen uit de samenleving op te kunnen vangen. Ook wordt er aan scholing gedaan", vertelt voorzitter Albert Hoven. De adviesraad beschikt over een website, die momenteel verder ontwikkeld wordt.

Leden Els Whyte, Anne van der Plas-Kuip, Marijke Otten en Henriëtte den Ouden-Nuninga zitten al geruime tijd in de adviesraad. Albert Hoven en Stella Vonk zijn bijna een jaar lid en Marielle Aubertijn, secretaris Kees Swarthoff en penningmeester Iris Barhorst zijn dit jaar toegetreden tot de adviesraad.