Texel'94 moet kansen verzilveren

Na de euforie rond het kampioenschap en de promotie naar klasse 2A staat Texel'94 inmiddels weer met beide benen op de grond. Bekerwedstrijden gingen verloren, ook zondag tegen Zaanlandia een 3-1 nederlaag. Komende zondag tegen Alkmaarsche Boys wordt gehoopt op winst.

"We waren de afgelopen wedstrijden niet echt de mindere ploeg, maar doordat we er niet in slaagden de kansen te benutten, leden we verlies", vertelt elftalbegeleider en oud-speler Rob van der Stap. Scoren dus, luidt het devies.

De groenzwarten die promoveerden naar klasse 2A stonden tijdens de bekerstrijd ook tegenover hoger ingedeelde ploegen. Zaanlandia, LSVV uit Zuid-Scharwoude en Zwaluwen uit Hoorn. Ploegen uit de eerste klasse, pittige tegenstanders waartegen Texel'94 stuk voor stuk het onderspit moest delven. Met als opsteker de oefenwedstrijd tegen NEC'75 uit Amsterdam-Noord, die wel werd gewonnen.

Van der Stap: "We hebben de afgelopen wedstrijden niet één keer op volle sterkte kunnen aantreden. Spelers hebben hier nu eenmaal te maken met seizoensdrukte en er zijn nog mensen op vakantie. Dat is jammer, maar inherent aan de eilandsituatie. We zijn Ruben Duinker kwijt, een sturende kracht. Best een aderlating. Maar we hebben ook veelbelovende nieuwkomers. Jesper List is een versterking op het middenveld en Remco Boogaard past zich ook goed aan en draait lekker mee." Hij komt, net als Jelmer Bomas, van ZDH. "Jelmer scoort makkelijk, maar hier ligt de lat hoger en wordt slimmer gespeeld."

Nieuw en terug van weggeweest is trainer Marcel Ris, opvolger van Wesley Visser. "Hij kent de jongens, dat zal geen probleem geven. Het is nu de kunst de boel aan de praat te krijgen. In de tweede klasse A spelen we tegen clubs waar ik vroeger ook tegen heb gespeeld. Alkmaarsche Boys, Forresters, Kolping Boys, noem ze maar op. Voorheen de vierde klasse. We gaan ook wat verder, rond Amsterdam, Enkhuizen, Velzen, etc. Alkmaar is het meest dichtbij. We moeten nog aan het spel in deze klasse wennen. Andere ploegen hebben al meer ervaring in deze klasse. Tegen LSVV ging het aardig gelijk op, alleen het laatste kwartier waren we conditioneel op. Toen vielen de goals. We zullen niet elke week de betere ploeg zijn en meer aan verdedigen toekomen."

"Ons grote pluspunt is dat we een karakterploeg zijn. Als het moet en het er op aankomt met fysiek en wilskracht een doorbraak te forceren, dan stropen we de mouwen op. Er wordt goed getraind, veel junioren zijn doorgestroomd naar de senioren. We beschikken over een brede selectie."

De wedstrijd zondag tegen Alkmaarsche Boys op eigen veld begint om 14:00 uur.