ZDH begon met een verrassende winst tegen Geel Zwart'30.
ZDH begon met een verrassende winst tegen Geel Zwart'30. Foto: Willem Sangers

"Doel is om niet te degraderen"

Het seizoen van ZDH begon afgelopen zondag met een verrassende 2-0 overwinning op Geel Zwart'30. Toch blijft de doelstelling voor het sterk gewijzigde team van Marcel Boone hetzelfde: "We willen sowieso één ploeg onder ons houden en zodoende rechtstreekse degradatie te ontlopen."

Het klinkt misschien niet direct erg ambitieus, maar het zou een prestatie van jewelste zijn. De Zwaluwen uit Den Hoorn verloren namelijk hun complete as. Goalgetter Jelmer Bomas en middenvelder Remco Boogaard vertrokken naar Texel'94, linker aanvaller Cor Bijpost vertrok naar De Koog, Voorstopper Leenhouts woonde al in Amsterdam en vervolgt zijn voetbalcarriere bij Devo'58 en Hidde Struick wordt vader en heeft daarom besloten een stapje terug te doen. Hij gaat in het tweede voetballen. "Maar we hebben er ook nieuwe jongens bij. Zo is linker middenvelder Kevin Huisman overgekomen van Dirkshorn, hij heeft een Texelse vriendin. Dit geldt ook voor voorstopper Luke van Melis. Hij woont nog wel in Brabant en kan dus alleen op zondag de wedstrijden meedoen. Daarnaast zijn er wat jongens doorgestroomd vanuit de jeugd." De doelpunten moeten dit jaar komen van Tom Bijl. De speler is van rechter verdediger omgetoverd tot spits, een rol die hij zondag direct waarmaakte door tweemaal te scoren. Achterin is Boone dolblij met het aanblijven van keeper Daniël Bakker. "Hij is een echte Hoornder en een geweldige keeper." Lars Boogaard neemt de aanvoerdersband over van de vertrokken Bomas. "Als laatste man heeft hij goed overzicht en kan hij zodoende goed leiding geven aan het team."

"We zullen ons regelmatig moeten aanpassen aan de tegenstander. Zondag had Geel Zwart de bal, maar wij de kansen. Ik hoop dat we wat minder blessures en schorsingen hebben dan vorig jaar, zodat we aan een hecht team kunnen bouwen. We zullen iedere wedstrijd alles moeten geven en als team moeten gaan voor een goed resultaat. Het voordeel is dat we vaak de underdog zullen zijn, dat speelt ook wel weer lekker. Vorig jaar hebben we juist minder punten gepakt tegen directe concurrenten, dat moet beter." Boone kijkt uit naar de derby tegen De Koog, de ploeg waar hij zelf tien jaar aanvoerder was. "En dan aan het einde blijven we er hopelijk beiden in."