Een vliegende start voor de jeugd.
Een vliegende start voor de jeugd. Foto: Job Schepers

Jeugd sprint over Groeneplaats

Voorafgaand aan de Texel Halve Marathon werd vanaf de Groeneplaats de Kids Run gehouden. Onder grote belangstelling renden de jeugdigen in vier klassen door het centrum van Den Burg.

Bij de jongens van 4 tot en met acht jaar ging de winst naar Lasse de Vries uit Den Burg in een tijd van 5:37 minuten. Hij bleef Ole van Katwijk (Den Burg, 05:40) en Dylano Kleijer (Ermelo, 5:46) voor. Bij de meiden was Tess van de Kerkhof in 5:21 de rapste van allemaal. In de categorie 9 en tien jaar Tim Houwers uit Aalten Ryan Brouwer uit Oosterend net voor. (5.03 om 5:08). Quinty de Boer uit De Koog won deze klasse bij de meisjes. In een tijd van 5:29 was zij 19 seconden sneller dan Maya Daalder uit Den Burg.

Een fotofinish bij de jongens van 11 en 12 jaar. De winst ging uiteindelijk naar Widlem de Wit uit Den Burg, Felix Heidotting uit Emsdetten werd twee. beiden hadden een tijd 4:40. Berber van der Duim was bij deze leeftijdsgroep eerste bij de meiden in een tijd van 4:56, Megan Havik (5.15) werd tweede. In de categorie 13 jaar en ouder ging de winst bij de jongens naar Ioann Lobles uit Den Helder. Met een tijd van 04:24, bleef hij Stan Horsthuis uit Borne en Jan Frans Haveman voor. Imke van Olffen uit Borne won in 5:25 bij de meiden.