Dorian met Sasha en dochter Lise tijdens de huldiging op Texel in 2016.
Dorian met Sasha en dochter Lise tijdens de huldiging op Texel in 2016. Archieffoto Texelse Courant

Van Rijsselberghe door tot 2020

Tweevoudige Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe gaat door met windsurfen met als doel de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Dat heeft hij laten weten, nadat hij de afgelopen dagen meedeed aan het WK windsurfen in Japan. De voorrondes waren geen succes, maar in de afsluitende medalrace - waarin er meer wind stond dan bij de voorrondes - werd Dorian meteen weer eerste. Op zijn website lifeofdorian.com liet Texels ereburger weten dat het geen makkelijke keuze was, waarin hij onder andere zijn ouders, broer Adriaan en zijn vrouw Sasha betrok.

Het doorgaan met surfen betekent niet automatisch dat de tickets voor de Olympische Spelen in Tokio al klaarliggen. Trainingsmaat Kiran Badloe heeft de zinnen eveneens op de Spelen van Tokio gezet. De heren moeten onderling uitvechten wie zich namens Nederland nomineert voor de Spelen. Badloe liet bij de NOS weten die strijd graag aan te gaan. Als hij goud wil winnen op de Spelen moet hij naar eigen zeggen ook Dorian kunnen verslaan.

Dorian liet weten dat hij in aanloop naar Tokio wel minder vaak van huis wil zijn dan de afgelopen acht jaar het geval was, zeker nu hij zelf een gezin heeft. Zijn coach Aaron McIntosh had daar kritische kanttekeningen bij. Volgens hem is het alles of niets. Volgens de tweevoudig Olympisch kampioen moet er tot 2020 nog het nodige gebeuren om een balans tussen privé en sport te vinden, maar het doet hem goed dat er een knoop is doorgehakt.