De Koog mist spits niet bij start

"Ik had graag nog een spits zien komen", liet nieuwbakken trainer Mario van der Hert donderdag weten. Zondag bleek dat een aanvalsleider nog niet gemist werd. Op eigen veld werd in de vierde klasse met maar liefst 5-0 gewonnen van Vesdo.

Van der Hert zal goed geslapen hebben. Donderdag gaf hij aan dat dit bij verlies tegen directe concurrent Vesdo niet het geval zou zijn. "We willen in de middenmoot eindigen, dan moet je zondag gewoon winnen", liet hij tijdens de afsluitende training weten. In de voorbereiding miste hij regelmatig spelers en zo wist de trainer, die overkwam van AGSV, nog niet helemaal waar hij aan toe was. Zondag klopte alles. De speler waarvan hij van tevoren hoopte dat hij er toch bij kon zijn haalde het en drukte direct zijn stempel op de wedstrijd. Miko Honingh zette de 'blauwe trein' al snel op voorsprong. Doelpunten van aanwinst Cor Bijpost en Marlon Zijm zorgden vervolgens voor een comfortabele 3-0 ruststand. Ook na rust had Vesdo weinig in te brengen. De gasten uit Schagerbrug werden van het kastje naar de muur gespeeld en het gemis van keeper Eddy Witte - die de Texel Halve Marathon liep - werd niet gevoeld. Via opnieuw Miko Honing en Cor Bijpost liep De Koog uit naar 5-0. Een prachtige rentree in de vierde klasse dus.

"Het is een leuke groep met veel ambitie. De sfeer zit er goed in. Ik heb altijd gezegd dat als ik terug kon keren bij De Koog ik dat zeker zou doen. Toen de kans zich aandiende, hoefde ik niet lang te twijfelen. Ik had nog een contract bij AGSV, maar had wel aangegeven open te staan voor een nieuwe uitdaging", legt Van der Hert - die tussen 2009 en 2011 ook al aan het roer stond - uit. Tijdens de training van donderdag bleek al dat de Kogers een ander soort trainer hebben aangetrokken dan de naar Den Helder vertrokken John Dobma. "John is meer een people-manager, ik ben wat korter door de bocht. Al ben ik in de jaren al flink wat rustiger geworden hoor", vertelt Van der Hert lachend tijdens de training. In niet altijd even subtiele bewoordingen dirigeerde hij de selectie tijdens de training. In zijn soms ietwat lompe bewoordingen zit gelukkig een duidelijke humoristische ondertoon.

De spelers waren donderdag bijna allemaal op tijd voor de training. "Maar ik heb niet de illusie dat ik dat ga veranderen. Ik heb nog nooit een speler van De Koog te vroeg zien komen. Maar het is een prachtige volksclub en ik ben blij dat ik terug ben. We gaan er een mooi seizoen van proberen te maken, waarbij we natuurlijk wel boven ZDH willen eindigen." Een speler voegt daar aan toe: "Maar ik ga er ook vanuit dat dit lukt. Ik denk dat zij onderaan eindigen."