Gelijkspel SVO tegen Callantsoog

Callantsoog was voor SV Oosterend het strijdtoneel voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Na de oefenwedstrijd tegen De Koog 2 zat de sfeer er goed in. Callantsoog begon sterk met de wedstrijd hun laatste man was goed aanwezig en zette zijn medespelers op de juiste plaats.

Oosterend moest er even inkomen, maar de gretigheid droop er vanaf. Elke bal die veroverd werd ging richting het doel van de tegenstander. Rond de 10e minuut kwam de bal terecht bij Dylan Betsema, die bedacht zich geen moment en ging richting doel van Callantsoog. Hij zag Dave Witte in zijn ooghoek en legde de bal af, Witte sneed naar binnen, passeerde een tegenstander en haalde uit, de bal raakte het net: 0-1.
Callantsoog was aangeslagen na de goal van de Texelaars en had moeite om de bal bij hun aanvallers te krijgen. En mocht de bal daar toch komen, dan deden de verdedigers van Oosterend hun werk met als vangnet een sterk keepende Pieter Duinker. Net voor rust sloeg het noodlot toe, de bal werd ingespeeld op Sijb Vlaming. Hij gaf een pass naar voren, toen de bal al weg was kwam er een speler van Callantsoog op Vlaming afvliegen en schoffelde hem onderuit. Slechts geel was de straf van de arbitrage, maar Vlaming kon het veld verlaten met een blessure aan de enkel. Na de thee kregen beide teams het lastig. De warmte en gebrek aan wedstrijdritme speelde de voetballers parten, vooral aan de kant van Oosterend. In de 68e min. kwam een aanval van Callantsoog goed door en vond de ploeg het net: 1-1. Callantsoog probeerde meer druk te zetten, maar Oosterend hield stand en werd sterker. De scheidsrechter floot veel in het voordeel van de thuisploeg, maar Duinker redde meerdere malen. Totdat net voor het einde van de wedstrijd een pass belandde bij Jeroen Abma. Hij kreeg de bal vanaf het middenveld, sneed naar binnen en haalde uit. Maar de bal ging naast. In de 86e minuur had Dylan Betsema de 1-2 op zijn schoenen. Maar zijn uithaal ketste af op de paal. Al met al een punt voor SVO, waar tevredenheid heerst.