SVO draait warm voor competitie

SV Oosterend start de voetbalcompetitie volgende week met twee seniorenteams. Daar zag het eind vorig seizoen niet naar uit, na de overstap van een groep spelers naar Texel'94. Maar na crisisberaad namen de ontwikkelingen een positieve wending.

Er wordt dinsdagavond stevig gebikkeld op het trainingsveld van SV Oosterend. Onder leiding van trainer Jacob Mechielsen werken de spelers aan hun conditie, worden tactieken doorgenomen, aanvallen opgezet met als sluitstuk afronden op de doelman. Mechielsen, die aan zijn derde seizoen als trainer begint, geeft zijn mannen luidkeels aanwijzingen, de spelers kleunen er stevig in, laten zich bij tijd en wijle horen. Voetbal is geen sport voor watjes en zo kan het hele dorp op deze stille avond meegenieten van de verrichtingen op het trainingsveld. Donderdag (gisteravond) staat een oefenduel tegen SV De Koog op het programma en zondag kunnen de Strenders hun krachten meten met Callantsoog. Dat kan nog wel eens een zware pot worden, want de Noord-Hollanders wonnen onlangs van De Koog.

"De sfeer en de bezetting zijn goed", vertelt Mechielsen. "We kunnen uit meerdere spelers kiezen." SVO heeft voor komend seizoen twee seniorenelftallen ingeschreven voor de competitie. Daar zag aan het eind van vorig seizoen bepaald niet naar uit. "We speelden goed, maar leden ook veel verlies. Een deel van de A-junioren was te oud en moest eigenlijk door naar het eerste. Maar de ploeg wilde graag bij elkaar blijven. Daar kwam bij dat we in de laatste week van de competitie te horen kregen dat een vriendenploeg van Oosterend naar Texel'94 was overgestapt. Ook Dave Witte was gevraagd om naar Den Burg te komen. En assistent-trainer Nico Kremer, die hier acht jaar training heeft gegeven, vertrok." Aanleiding voor de club om in spoedberaad bijeen te komen. De noodoproep om de club te versterken was niet aan dovemansoren. Er kwamen veel aanmeldingen, Dave Witte wist met zijn besluit om te blijven voetballers enthousiast te maken. "Op papier hebben we nu 38 spelers, de meeste in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Ruim voldoende dus voor twee elftallen. Het merendeel heeft een SVO-achtergrond. Ze komen uit Oosterend en omgeving en speelden in hun jeugd al bij SVO. Binding met de club en het dorp dus. Als trainer staat Mechielsen er niet alleen voor. Bij de training en begeleiding wordt hij geassisteerd door Richard en Dennis Daalder en ook Ruben Duinker heeft aangeboden zonodig in te springen.

Het eerste speelt in de vijfde klasse, het tweede in de achtste reserveklasse, beide teams spelen op zondag. Bij thuiswedstrijden het tweede om 12:00 uur, het eerste aansluitend om 14:00 uur.