Leden van de Duitse kunstenaarsvereniging Iserlohn exposeren op Texel.
Leden van de Duitse kunstenaarsvereniging Iserlohn exposeren op Texel. Foto: kunstvereniging Iserlohn

Duitse kunstenaars "Grenzenloos" bij ZOUT

Met de expositie "Grenzen-Los" in de Kunsthal van ZOUT geeft de Duitse kunstvereniging Iserlohn e.V. een visitekaartje af op Texel.

Vorig jaar sprak fotograaf Peter Ampt een Duitse kunstenares in de Kunsthal van ZOUT. "We besloten om een uitwisseling te organiseren tussen de kunstenaarsvereniging ZOUT en Kunstverein Iserlohn." Dat heeft al geresulteerd in een gezamenlijke expositie in Iserlohn afgelopen april. Nu komen een aantal kunstenaars van daar naar hier en exposeren van 29 september tot en met 5 oktober in de Kunsthal van ZOUT.

Kunstenaars Astrid Finger, Rita Weychert, Ella Mühlhaus, Ulrike Radtke, Christoph Wieloch, Sigrid Oelkrug, Birgit Waltermann, Lorina May, Karin Kroll, Elke Lambrecht, Ulrike Becker, Mahnaz Ferrara und Petra Lukoschek verheugen zich op de presentatie van schilderijen en beelden in de expositieruimte aan de Schilderweg.

Zelf zeggen ze: "Grenzen zijn hindernissen die de creativiteit remmen en beperken. Grenzen blokkeren. Tegen grenzen loopt men aan. Een lot is onveranderbaar, iets dat je moet accepteren. In ieder geval is een lot iets, dat ons "begrenst".

"De tentoonstelling "Genzen-Los" inspireert ons de grenzen te doorbreken."Grenzen-Los" staat voor jezelf los maken, ontplooiing, ongelijksoortigheid, diversiteit. De getoonde werken staan voor vrijheid in kleuren en vormen, kortom voor talrijke beschouwings- en interpretatiemogelijkheden."

Kunst is grenzeloos en steeds weer opnieuw definieerbaar. De vreugde die men aan kunst beleeft kent geen grenzen.

De expositie is Openingstijden van 11.00 tot 17.00 uur.