Eén van de werken die te zien zijn op de expositie
Eén van de werken die te zien zijn op de expositie "Uitzicht" van Door Dogger en Henk Suilen. Foto: Door Dogger

Dogger en Suilen tonen Uitzicht

Onder de titel "Uitzicht" exposeren Door Dogger en Henk Suilen van vrijdag 22 tot en met donderdag 28 september schilderijen, beelden en foto's in de Kunsthal van ZOUT.

Door Dogger studeerde in 1995 af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam met als specialisatie schilderen en grafiek. Ze is geboren en getogen op Texel: "De koe is een prachtbeest en een favoriet onderwerp". Ze ontwikkelde zich als een veelzijdige kunstenaar. Ze schildert koeien, landschappen, abstracte werken, portretten, etc. Daarnaast werkt ze met materialen uit zee. Ze maakt ecokunst, onder meer van schelpen en andere (natuurlijke) materialen en Door verzorgt workshops. Het werk van Henk Suilen lijkt op het eerste gezicht fotografisch, doordat sommige werken spiegelglad zijn. Maar wel degelijk geschilderd, waarbij op een glad paneel met transparante verf is gewerkt. Met als effect een grote gelaagdheid. Bij een aantal schilderijen is gewerkt met patronen, op andere een lichte vorm van reliëf. De onderwerpen variëren van landschappelijk werk, zoals Ooij en Rivierlandschap, tot meer abstract.

De tentoonstelling wordt zaterdag 23 september om 16:00 uur officieel geopend door Willem Broens en Jaap Dros. De expositie is dagelijks te bezichtigen van 11:00 tot 17:00 uur.