Vis eten vanaf een skateboard in Oudeschild.
Vis eten vanaf een skateboard in Oudeschild. Foto: Jeroen van Hattum

Vis bakken voor goede doel

Lekker zittend op straat vis eten met behulp van een skateboard als tafel, waarom ook niet?

Voor een familie die zaterdagmiddag in Oudeschild was, kwam het wel zo makkelijk uit. Ze haalden in de Heemskerckstraat vis bij de kraam waar Texelse vissers bezig waren met de jaarlijkse verkoop van vis voor het goede doel. Vervolgens aten ze het genoeglijk zittend op straat op.

Er werd in totaal €2200,- opgehaald met het visbakken. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de kerstmiddag voor ouderen en alleenstaanden die jaarlijks in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild wordt gehouden. Een ander deel is bestemd om de jeugd in Oudeschild met Ouwe Sunderklaas te laten speulen. "Wat overblijft, parkeren we voor volgend jaar om aan een goed doel te schenken', zegt Frans Coevert, één van de organisatoren van het jaarlijkse visbakken.

Jaap Boersen, Stefan de Wit, Kees Bakelaar, Jack Dekker, Dirk de Reus, Marcel Kooger, Gijs Rijkers, Marchel Bakker, Willem Jimmink en Jeroen Massa stonden achter de visbakstellen en rookvaten om de vis te bereiden. Richard Daalder bakte schollen. Er waren ook gekookte mosselen en kokkels.

De TX1, TX38, TX43, TX68, TX94 en Jan van der Star van het Vispaleis hadden de bakkers aan de vis en de schelpdieren geholpen. Trudy Boersen hielp mee met de verkoop van de producten.