'Witje wil een paard zijn' voor wethouder

Ook op Texel wordt er aandacht besteed aan de landelijke 'Week tegen Pesten' die gehouden wordt van 18 tot en met 22 september. Om kinderen bewuster te maken van (pest)gedrag wordt deze week extra veel aandacht aan dit onderwerp besteed. Lezen en voorlezen helpt bij deze bewustwording.

Op woensdag 20 september om 15:00 uur reikt de Texelse schrijfster Tessa van Daalen haar boek "Witje wil een paard zijn" uit aan Wethouder Huisman in de openbare bibliotheek. Aansluitend aan de officiƫle uitreiking wordt voorgelezen uit het boek. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Tessa van Daalen, schrijfster van diverse paardenboeken, heeft onlangs dit kinderboekendebuut geschreven. Het boek gaat over een lammetje dat eigenlijk een paard wil zijn. De belangrijkste boodschap in dit spannende verhaal: Je kunt alles worden wat je maar wilt, als je dapper volhoudt, ook als je wordt geplaagd. Het boek is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar en de prachtige illustraties zijn gemaakt door Cecile de Boer. Alle Texelse basisscholen krijgen het boek van de gemeente cadeau om op school voor te lezen en om ook na deze week aandacht aan het onderwerp pesten te besteden.