Texel delft het onderspit tegen tweedeklasser BOL.
Texel delft het onderspit tegen tweedeklasser BOL. Foto: Willem Sangers

Verlies voor Texel'94 en De Koog in bekervoetbal

Het eerste van Texel'94 heeft zaterdag met 3-7 verloren van BOL uit Broek op Langedijk. Dat betekende voor Texel een tweede verliespartij op rij in het bekervoetbal. Voor Texel was het treffen van belang om te kijken hoe de wedstrijd tegen een tweedeklasser zou verlopen. BOL speelt in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal, Texel'94 komt dit seizoen voor het eerst uit in de tweede klasse van het zondagvoetbal. BOL scoorde al na één minuut het eerste doelpunt en ging met 0-3 de rust in. Texel scoorde in de tweede helft ook meteen in de eerste minuut, maar gaandeweg liep BOL verder uit. De ploeg had vrije doorgang in de achterhoede van Texel'94. De Texelse ploeg had moeite om grip op de wedstrijd te krijgen.

De Koog

SV De Koog verging het niet veel beter. De uitwedstrijd tegen derdeklasser ZAP uit Breezand werd met maar liefst 6-0 verloren. De Koog, dat dit seizoen uitkomt in de vierde klasse mocht blij zijn dat het hierbij bleef. De eerste bekerwedstrijd werd ook al verloren, toen van Hugo Boys. Zondag speelt De Koog nog uit tegen Callantsoog.