Glazen Paleis wordt gedoogd

Het college verleent een gedoogbeschikking aan Het Glazen Paleis in de Wezentuin. Deze beschikking eindigt drie maanden nadat het bestemmingsplan Den Burg in werking is getreden.

Nadat het bestemmingsplan in werking is getreden, moet er door de aanvragen een nieuwe omgevingsvergunning worden aangevraagd. Naar verwachting kan de vergunning dan met een reguliere procedure alsnog worden verleend. Op 18 juli 2017 besloot het college na een bezwaarprocedure de omgevingsvergunning voor Het Glazen Paleis) in te trekken. Met het besluit geeft het college aan dat er niet handhavend zal worden opgetreden tegen het muziekpaviljoen en daarmee kan het Glazen Paleis in stand worden gehouden en in gebruik blijven.

De gemeente werd op de vingers getikt door de bezwaarschriftencommissie nadat er door de eigenaar van het Polderhuis bezwaar had ingediend. Onderdeel van de twist was het recht van overpad naar de parkeerplaats achter het pand waar de Texelse Courant in huist. Het bezwaar werd gegrond verklaard: de gemeente had geen tijdelijke vergunning mogen verlenen voor een permanente locatie.

In de twist waren er eigenlijk alleen maar verliezers. De eigenaar van Langeveld & De Rooy, waar de Texelse Courant onderdeel van is, is juist erg positief over het Glazen Paleis en de reuring in het park. Het recht van overpad heeft het bedrijf echter nodig om de parkeerplaats te kunnen bereiken.