Nynke Moormann straalt één en al plezier uit in de waterbak.
Nynke Moormann straalt één en al plezier uit in de waterbak. Foto: Marlous van der vis

Solide grasbodem bij een prachtwedstrijd

Waar de weersvoorspellingen de ruiters de week voorafgaand het evenement elke dag in spanning lieten. Bleek maar: het weer op Texel is altijd anders, of eigenlijk beter dan de voorspellingen. Het was goed nieuws voor de organisatie van de Samengestelde Wedstrijd die dit weekend gehouden werd op het land van Piet Kooiman en Jan Hin aan de Hoornderweg.

Een solide grasbodem, die vrijdag nog wel water kreeg te verwerken, hield zich tijdens crossdagen op zaterdag en zondag prima. Een enkel buitje op zaterdag veranderde daar niks aan. Bijna 250 deelnemers hebben het afgelopen weekend genoten, van een superwedstrijd.

Verrassend parcours

De bouwploeg onder leiding van Chris Meijer, ontving complimenten over de cross. En terecht, het team had een zeer veelzijdig parcours op tafel weten te leggen, waarbij veel tijd was gestoken in de uitvoering. De wolbalen zorgde bij wat twijfel voor enkele combinaties, de lucht van de schapenwol maakte deze hindernis soms lastig. Ook de smalletjes in de M en Z categorie, waren lastig, maar met het juiste tempo en inzicht voor de meeste ruiters goed te doen. De vergrootte waterbak werd door bijna alle combinaties keurig genomen. In een hoek van de parcours moesten de amazones door een tunnel die eindigde met een sprong. Het bleek geen lastige hoorde voor de deelnemers, maar het was wel een mooi onderdeel voor het publiek,

De zondag kende Texelse successen, hier werd Nynke Moormann uit De Koog tijdens haar eerste officiële B cross met haar ervaren pony Morena tweede overall, en kampioen van Noord Holland in de klasse B, categorie A/B/C.

In de categorie L paarden werd Mariska Witte met haar nieuwe aanwinst Cadanza eerste en Noord Hollands Kampioen. Een mooie dressuurproef waarin ze als eerste geplaatst stond, een foutloos springparcours, en een foutloze cross zonder tijdfouten zorgde ervoor dat deze jonge combinatie aan het eind van de dag gehuldigd kon worden. Naast haar op de derde plaats stond Leonie van Schaik die met Elviro la Grande (eigenaresse: Marloes Bastiaanse) ook een hele goede wedstrijd reed.

Overige Texelse combinaties die aan dit weekend deelnamen waren Bente Jalving, Gerard Roeper, Sharon Couvert, Masja Roeper, Sabine van de Wal , Marian vd Geest, Roos Kikkert, Roos Bloemendaal, Floor Huisman, Anina Bergamin, Hannah Ipenburg, Jill Mantje, Luna Marin Hidalgo, Marousha van Egmond, Mirjam Hin, Nelle den Nijs,. Tevens is er door veel (Texelse) ruiters van de mogelijkheid gebruik gemaakt, om op zaterdagmiddag en zondagochtend olv gediplomeerd instructie een oefencross te rijden.

"Als organisatie kijken wij terug op een zeer succesvol weekend, dat mede mogelijk gemaakt is door veel enthousiaste vrijwilligers, sponsoren en deelnemers, wij kijken uit naar de twaalfde editie in 2018", laat Immetje Duin weten.

Afbeelding