Laurien Folkerts en Pieter Van den Broeck.
Laurien Folkerts en Pieter Van den Broeck. Foto: Artex

Violisten in Muziekgebouw 't IJ

De jonge Texelse violisten Laurien Folkerts en Pieter Van den Broeck spelen zondag 10 september met het Noord-Hollands Jeugdorkest in het Muziekgebouw aan 't IJ.

Het Noordhollands Jeugdorkest is een volwaardig symfonieorkest, opgericht in 1962 . Het orkest heeft in de loop der jaren een prominente plaats verworven onder de belangrijkste jeugdorkesten in ons land. Met twee concertseries per jaar en gespeeld door bijna 100 talentvolle jonge musici wordt aan een enthousiast en groeiend publiek op artistiek hoog niveau een steeds wisselend repertoire aangeboden.

De programmering kent weinig grenzen en is zowel qua moeilijkheidsgraad als in artistiek opzicht altijd weer uitdagend en vernieuwend. Het hoge niveau is met name de laatste 10 jaar opgebouwd onder leiding van dirigent Bas Pollard en de inzet van professionele repetitoren.

Maar vooral het enthousiasme van de musici, de gedrevenheid en het plezier, maakt het bijwonen van een concert van het Noordhollands Jeugdorkest tot een indrukwekkende en vaak ook ontroerende gebeurtenis. Zondagmiddag 10 september worden om 15.00 uur de volgende stukken gespeeld: de 6e Symfonie van Sjostakovitsj, De Woudduif van en de Dvorák en de Lachische Dansen van Janácek

Kaarten à €20,00 voor volwassenen, €16,00 met CJP en €7,50 voor kinderen, inclusief pauzedrankje, zijn verkrijgbaar bij Muziekgebouw aan 't IJ.