Organisatie Waanzin trekt aan bel om voortgang zeker te stellen

Een noodklok zullen de organisatoren het niet noemen, maar er moet dit jaar wel iets gebeuren om de Waanzin overeind te houden.

De jaarlijkse expeditie over het eiland telde jarenlang gemiddeld 35 teams, maar vorig jaar zakte het aantal opeens naar 27. De organisatie hoopt dat er dit jaar weer minstens 34 teams meedoen aan de Waanzin. "Het moet wel leuk blijven om te organiseren en daarvoor zijn 27 teams eigenlijk te weinig." Financieel zou een aantal van 27 nog net te trekken zijn, maar dan is er volgens de organisatie geen ruimte voor ook maar iets extra's.

De Waanzin wordt dit jaar gehouden op vrijdag 3 en zaterdag 4 november. De voorinschrijving staat gepland op zondag 8 oktober. Die dag staan vanaf 13.00 uur de eerste aanwijzingen voor de teams op de site van de Waanzin. Eind van de middag is het klaar. Tijdens de voorinschrijving zijn ook al meteen de eerste punten te pakken. "We laten het nu graag al ruim van te voren weten, zodat er straks hopelijk voldoende teams meedoen." Vorig jaar stonden aanvankelijk dertig teams ingeschreven, maar door omstandigheden vielen er kort voor het begin van de Waanzin drie teams uit en er waren geen reserve-teams achter de hand.

Organisatoren Morten Eschweiler, Ruud Weijers, Willem Houwing, Wouter Kuipers, Walter Oskam en Cock Eschweiler willen dit jaar terugkeren naar het oude gebruik dat teams ieder voor zich strijden. De afgelopen jaren ontstond de ontwikkeling dat teams elkaar vrij snel aangeven waar ze heen moeten voor een volgende opdracht. Vroeger gebeurde dat sporadisch en alleen bij teams die geen kans meer maakten op de overwinning. Het gebruik van de mobiele telefoon is en blijft uit den boze.