Lot van Schelt en Leo Saal kampioen

Lot van Schelt en Leo Saal zijn de winnaars geworden van het Senioren Clubkampioenschap Strokeplay op de banen van golfclub De Texelse. Het toernooi werd onder perfecte, zomerse omstandigheden gespeeld.

Bij de dames waren Marijke de Beer en Lot van Schelt de voornaamste kandidaten voor de titel. Bij de heren was Hans Montag Senioren Kampioen 2016. Voornaamste concurrenten voor de Keulenaar met handicap 8.8 waren John Ackerman (handicap 8.7) en Leo Saal (11.7).

Lot van Schelt heeft eindelijk haar swing- en rugproblemen op orde en komt de eerste ronde met 91 slagen ruim voor Marijke de Beer (98) binnen. Op de derde plaats, met 109 slagen staat Ingrid Schippers. Bij de heren zit het veld dichter bij elkaar. Hans Montag. Het gebrek aan slaap - door een last-minute komst - heeft wel consequenties voor de golfprecisie: 92 slagen. Ook John Ackerman laat het die eerste ronde met 93 slagen afweten. Leo Saal profiteert hiervan en de Texelaar 'swingt' 90 keer, evenveel als Jan Winnubst en Alain Hirschler.

De tweede dag begint Van Schelt bij de dames ietwat stroef aan haar tweede ronde, want ze levert de eerste holes meteen drie slagen in op de Beer, die goed speelt. Helaas voor de Texelse kan zij het momentum niet vasthouden. De voorsprong van Van Schelt komt niet in gevaar. Met 97 slagen, in totaal 188 is zij ook dit jaar weer Senioren Strokeplay Kampioen. De Beer wordt tweede met 199 en Schippers weet met 214 slagen de derde plaats vast te houden.

Leo Saal begint uiterst geconcentreerd aan dag twee van zijn wedstrijd en stijgt boven zichzelf uit: plus twee na negen holes. Maar Alain Hirschler kent een van zijn spaarzame oplevingen; halverwege plus 6 . Jan Winnubst heeft op hole 9 een paar steken laten vallen en moet in de achtervolging. In het clubhuis telt wedstrijdleider Hans Bakker de diverse scores bij elkaar op. Jan Winnubst is derde met 183 slagen en Saal en Hirschler gaan ook nu weer rond in 90. Dat heeft een play-off tot gevolg; sudden death op hole 1 en eventueel hole 9. De mannen gaan direct van acquit. Beide slaan goede drives, rechts van de fairway, maar de tweede slag doet Hirschler de das om, zijn bal gaat naar links en verdwijnt aldaar in die kleine, vermaledijde bunker. Saal doet het beter, gewoon op de green zoals het hoort. Alain Hirschler spartelt nog even, maakt bogey, maar Saal kent geen genade: par en strokeplay kampioen Senioren 2017.