Doelman Eddy Witte van De Koog heeft het nakijken.
Doelman Eddy Witte van De Koog heeft het nakijken. Foto: Willem Sangers

Verlies voor De Koog op kunstgras

SV De Koog heeft de eerste officiƫle wedstrijd onder leiding van hun nieuwe trainer Mario van der Hert verloren. Op het kunstgrasveld van Texel'94 werd de bekerwedstrijd tegen Hugo Boys uit Heerhugowaard met 3-5 verloren.

Vanwege de slechte staat van het eigen veld, waren de Kogers uitgeweken naar Den Burg. De Koog kwam de eerste twintig minuten niet aan hun spel toe waar Hugo Boys dankbaar gebruik van maakte. De club die vorig jaar nog uitkwam tegen Texel'94 in de derde klasse liep eigenlijk over De Koog heen. Langzamerhand kregen de badplaatsbewoners vat op de wedstrijd, al stonden ze binnen een half uur op een drie nul achterstand . Nog voor de rust scoorde de Koog twee doelpunten, dus ruststand twee tegen drie voor Hugo Boys. Na de rust begon De Koog bij vlagen redelijk te voetballen met hier en daar wat mooie kansen, maar die kansen kreeg Hugo Boys ook met als resultaat nog twee doelpunten. "Een redelijke wedstrijd vandaag waar niet meer inzat dan een 3-5 verlies voor De Koog", stelt fotograaf Willem Sangers vast. Doelpunten makers voor De Koog waren : Joren Bakker, Cor Bijpost en Miko Honingh. De Koog komt dit jaar uit in de vierde klasse. Zondag speelt De Koog om 14:00 uur tegen ZAP uit Breezand.