Afbeelding
Foto:

Kijken, keuren en wikken en wegen

De Texelse Schapenfokdag levert altijd fraaie beelden op. Hier een foto-impressie van de fokveedag op de Groeneplaats. De foto's zijn gemaakt door Gerard Timmerman, Gerrit Verhoeven en Denise Bakker.

1. Keurmeesters Theo van Deijne uit Beusichem (Gelderland) en Derk van Arkel uit het dorpje Zeeland in Brabant inspecteren de ooien. Ze zijn bijzonder te spreken over de kwaliteit van de dieren. "Met uiteraard hier en daar uitschieters. Maar gemiddeld is het goed."

2. Kees Hin (17) is er voor het eerst bij. De schapenfokker, zoon van houder en handelaar en fokker Eduard Hin, stond met een drietal anderhalfjarige ooien op de Groenplaats.

3. Wethouder Hennie Huisman met de Bronzen Texelaar voor Nico van Heerwaarden, fokker van de beste eenjarige ram. Hij fokte ook de reservekampioen.

4. Schapenfokker Jurjen Zomerman uit Appingedam in Groningen en Olaf Uineken uit Borne in Overijssel komen elk jaar naar de Texelse Schapenfokdag. "Om te kijken en te keuren. Maar eigenlijk is het elk jaar een reünie."

5. Succes voor fokkers Jaap Eelman en Ido Altenburg bij de keuring van de ooien.

6. Een aai voor dit dier van deze mevrouw, voordat het de keuringsring in gaat.

7. Een beste dag voor Ido Altenburg, voor het eerst als Texelse fokker van de partij. Bij de oudere rammen leverde hij zowel de kampioen als de reservekampioen, waarvan hij het eigendom deelt met Cees Commandeur.

8.De tien beste ramlammeren met hun fokkers op een rij.

9. Kenners binnen de ring, maar ook daarbuiten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding