De Achter de Rugediekzangers traden op, zoals er nog veel meer muziek was op het Durper Tuin en Straatfeest.
De Achter de Rugediekzangers traden op, zoals er nog veel meer muziek was op het Durper Tuin en Straatfeest. Foto: Willem Sangers

Muziek, zon en eten op Durper Tuin en Straatfeest

Er was veel te doen op de zomerse Durper Tuin en Straatmarkt zaterdag in de Kikkertstraat in De Cocksdorp.

De organisatie had flink uitgepakt. Je kon er voor allerlei soorten eten en drinken terecht bij meerdere foodtrucks en stalletjes, in kraampjes werden uiteenlopende waren aangeboden, van tuinkachels tot kunst, en er was veel muziek in de Kikkertstraat. Op verschillende plekken speelden bandjes, er werd gezongen, er was percussie en er werd geblazen. De gevarieerde markt trok duizenden bezoekers, de zonnige dag droeg bij aan de zomerse sfeer van de markt. Er was veel muziek, de Malletband van Excelsior, de Achter de Rugediekzangers, Hip shake, Kolsch Royal, de Boerenkapel, How we roll, The GAF, Going tot the Beach, Club de Mellowmen, Eline Jongejan en anderen wisselden elkaar af.

Een delegatie van de Oude Trekker en Motorenvereniging reed rond met oude trekkers en op het pleintje waren klassieke automobielen, bijzondere motorfietsen en brommers van weleer te zien.