Afbeelding
Foto:

Nog twee grootse optredens en de serie zomerconcerten in de Worsteltent is voorbij. Zondag 10 september speelt Bigband MissJones en zondag 17 september The Skyblasters. Aanvang 14:00 uur.

Bigb and MissJones is een formatie samengesteld uit goede muzikanten die hun enthousiasme delen voor goede en goed uitgevoerde bigbandmuziek. Geen onduidelijke moderne Jazz, geen 'Old School' Dixieland, of zich beperkend tot de jaren '40 standards. Nee, MissJones houdt er een breed toegankelijk basisrepertoire op na met wisselende stijlen en vooral hedendaagse uitvoeringen van o.a. Michael Bublé, Robbie Williams, Caro Emerald, Billy Joel, Aretha Franklin, Trijntje Oosterhuis, Adele, Barry Hay of Jeroen Zijlstra. De goede arrangementen van swing en dance klassiekers (Sinatra, Armstrong, Nestico, etc) zullen natuurlijk niet ontbreken. Zij bouwen concerten op met wisselende stijlen van salsa tot disco, van swing tot rock, van luistermuziek tot lekkere top 2000 pop en dance gekenmerkt door het volle bigband geluid van MissJones.

Zangeres Isabelle Braaf en zanger Ruud van Etten zijn het zingende hart van de orkest. De 23-koppige band bestaat verder uit 5 saxofoons, 5 trombones, 5 trompetten aangevuld met een ritmesectie bestaande uit drums, basgitaar, gitaar, piano en als finishing touch: percussie. De band heeft de beschikking over eigen professionele techniek en geluidstechnicus. De inspirerende en energieke leiding is in handen van Ton van de Kieft.

MissJones speelt de klassieke gevoelige ballades en uptempo swing nummers van hun Jazz grootheden, maar vooral ook de hedendaagse populaire pop-, dans-, swing- en sfeermuziek, instrumentaal of met zang (vrouw, man en/of duet). Een goed poparrangement uit de top 40 gaan zij zeker niet uit de weg.

The Skyblasters

The Skyblasters is een big band van 22 mannen en vrouwen. Waar zij spelen is het feest. Gewoon omdat het plezier er vanaf spat. Ze spelen frisse soul, funk, jazz, pop en disco. Nieuwe klassiekers als Happy, Butterfly, en Seven Nation Army. En oude klassiekers als In The Stone, Smooth en Boogie Wonderland. Earth Wind & Fire meets Pharell Williams. De bigband doet Texel al jaren aan en koppelen hun muzikaal repetitieweekend aan een optreden in de Worsteltent. Ooit aangevoerd door circusentertainer Jozef Custers die van het optreden ook nog eens een wervelende one-manshow maakte door als dirigent de meest clownneske capriolen uit te halen wat veel lachwekkende scenes veroorzaakte. Hij mocht daarbij ook graag een biertje drinken, maar haalde vaak het einde van de voorstelling net niet en werd dan door ondergetekende afgevoerd om vervolgens zelf vergenoegzaamd te luisteren naar zijn bigband, uiteraard onder het nuttigen van een glas spa geel met schuim. Later is de band onder leiding van Jacco Minnaard uitgegroeid tot één van de allerbeste bigbands van Nederland.

Over rivaliteit hoeven we niet te spreken, beide bigbands verzorgen op hun eigen manier een geweldige show. Het enige wat ik leuk vind is het aantal mensen dat zij op de been brengen die gaan dansen. Verleden jaar was de uitslag bigband MissJones - bigband The Skyblasters 60 - 60!