Lineke Oosterhof in een van de gangen van de Gollards.
Lineke Oosterhof in een van de gangen van de Gollards. Foto: Jeroen van Hattum

Lineke houdt schoon

De ene na de andere plant kwam vrijdagochtend de Gollards binnen voor Lineke Oosterhof uit Den Burg. Zij vierde dat ze veertig jaar in dienst was en dat bleef niet bepaald onopgemerkt.

Ze had een voorkeur uitgesproken voor planten en die boodschap was blijven hangen bij collega's en andere betrokkenen van het verzorgingshuis. Maarten van Dijk, manager service binnen Omring, zette haar in het zonnetje. Nooit ziek, immer present en gestructureerd waren enkele eigenschappen van de jubilaris die de revue passeerden.

Ze begon in 1977 op haar 22ste bij het verpleeghuis op voordracht van mevrouw Wil de Vries-Pantus. Daar begon ze in de huishouding, was een tijdje voedingsassistente en ging daarna weer verder in de huishouding. Zo'n 8,5 jaar geleden verruilde ze het verpleeghuis voor de Gollards om daar haar werk voort te zetten.

Van Dijk prees haar als iemand die hard werkt en de lijnen volgt zoals ze zijn uitgezet. Dat betekent wel dat de gangen, spreekkamers, de zusterpost en diverse andere ruimte er opgeruimd en schoongemaakt bij liggen. Wat Lineke betreft, blijft dat ook zo. Ze liet tijdens de huldiging weten graag nog een tijdje door te gaan met haar werk.

Ze was blij met de vele cadeaus die ze vrijdagochtend kreeg. 'Dat betekent dat het gewaardeerd wordt wat je doet." De waardering bleek ook uit de omvang van het aantal planten waar Lineke om had gevraagd. Een buurvrouw stond al klaar om ervoor te zorgen dat alles bij haar thuis zou komen.