Mariska Betsema in haar nieuwe kapsalon
Mariska Betsema in haar nieuwe kapsalon "Mooi by Maris" Foto: Gerard Timmerman

Mariska Betsema opent haar eigen kapsalon "Mooi by Maris"

"Niet meteen zomaar knippen, goed luisteren naar een klant en een passend advies geven." Mariska Betsema weet waarover ze praat. Ze is al twintig jaar kapster. Nu begint ze in Oosterend haar eigen kapsalon "Mooi by Maris".

Ze straalt gewoon, zó blij is deze Oosterendse met haar eigen kapsalon. Een ambitie die ze al een heel poosje koestert. Ook een eigen bedrijf aan huis in de Cor Bremerstraat, daarmee is een tweede wens vervuld van deze werkende moeder. Zo kan ze beter haar eigen tijd indelen en meer aandacht geven aan haar twee stoere zoons van vijf en acht jaar.

Stoer met een touch

Een kapsalon om door een ringetje te halen. Gehuisvest in een nieuwe, ruime aanbouw, casco neergezet en door echtgenoot Erwin met hulp van vrienden afgebouwd en sfeervol ingericht. "Stoer met een eigen touch", zegt Mariska over het interieur. Met als blikvangers een zelfgemaakte kast en andere objecten van natuurhout. En natuurlijk comfortabele stoelen, spiegels en alle andere voorzieningen die horen bij een kapsalon.

"Ik wil dat mensen zich hier prettig en op hun gemak voelen, al komen ze op hun klompen binnen. Iedere dag, iedere klant is voor mij een nieuwe uitdaging. Ik vind het leuk om haar te knippen en nieuwe modellen aan te brengen." Ook voor een kleurtje in je haar kun je bij haar terecht. "Ik heb daar een groot assortiment in, van basis kleur tot een creatieve kleuring. Er staan drie cursussen gepland, speciaal voor kleuren.
In de aanloop naar elk voorjaar/zomer-en herfst/winter seizoen komen er nieuwe haarlijnen uit. Het is iedere keer weer anders, ook daar zijn dan weer cursussen voor. Dat houd je scherp en daardoor blijf je enthousiast en dat neem ik mee terug naar mijn klanten."

Mariska (36) begon al op haar zestiende te knippen. "Ik volgde aan de overkant een opleiding. Ik combineerde leren en werken en ging aan de slag bij Kapsalon Corinne in Oudeschild. Vijftien jaar heb ik daar gewerkt en daar veel ervaring opgedaan. Na 15 jaar daar gewerkt te hebben te hebben ben ik bij Astrid van Astrid haar Atelier gaan werken. Daar heb ik veel geleerd en fijn gewerkt de afgelopen 5 jaar."

Wella Professionals

De wens van de klant, het haar, de vorm van het hoofd. "Wat doe je zelf met je haar, wil je het wat voller, gladder, welke accenten kan ik leggen? En welke producten kun je gebruiken? Denk aan verzorging en styling produkten. Want niet alles is geschikt voor ieders haar. Ik heb daar een ruime keuze in, voor iedereen is er wel een passend product. Denk aan verzorging en styling producten. Ik heb de volledige lijn van Wella Proffesionals, verzorging, styling, color en curl. Ik heb vijftien jaar met dat merk gewerkt en er nu bewust voor gekozen. Fijne producten, prettig om mee te werken en een ruime keus."

Mooi by Maris, Cor Bremerstraat 18 in Oosterend, is geopend van dinsdag tot zaterdag en dinsdag- en donderdagavond. Bij voorkeur op afspraak, tel. 06-13944894.